Szegedi Arcok

400 gyertyából kirakott szívvel, a riasztott tűzoltók jelenlétében kérték meg Jázmin kezét a Laposon – a történetet a jegyespár mesélte el

Minden lány arról álmodik, ha eljön az a bizonyos nagy nap, amikor szerelmük megkéri a kezét, az legyen egy filmekbe illő, különleges, nagy romantikus pillanat. Jázmin sem volt ezzel másképp, s a zsombói lány vágyát múlt hét szombaton kedvese, Máté valóra is váltotta. A sándorfalvi fiú gyertyákból egy óriási szívet épített a Lapos homokjába, hogy ott kérje meg barátnője kezét. A romantikus este azonban nem várt fordulatot vett, amikor, mint ahogy korábban beszámoltunk róla, valaki kiszúrva a sok mécsest a Tisza partján gyújtogatásra gyanakodott, s kihívta a tűzoltókat a helyszínre. A kalandos lánykérés és a boldogító igen történetét az ifjú jegyesek osztották meg velünk.

MÁTÉ ÉS JÁZMIN SZEGEDEN TALÁLKOZOTT ELŐSZÖR

Máté és Jázmin hat éve ismerkedett meg egymással és három éve él együtt. A sándorfalvi fiú egy szegedi szórakozóhelyen pillantotta meg először a zsombói lányt. Odament hozzá és rögtön megtetszett neki a félénk, csendes lány, akit már az első perctől kezdve megfogott Máté mosolya. Nem sok buliban szövődött szerelem bizonyul tartósnak, de ez alól Máté és Jázmin a kivételek, akik mesébe illően megtalálták egymásban a nagy Ő-t.

MÁR TERVEZGETTÉK, HOGY ÖSSZEKÖTIK ÉLETÜKET

Jázmin elmondta, nem érte teljesen váratlanul a lánykérés, hiszen már tervezték, hogy a közeljövőben szeretnének összeházasodni, de azt, hogy Máté mikor és hol kéri meg a kezét, azt egészen szombatig nem is sejtette. Mint mondta, amióta terveket szőttek, egy kicsit mindig izgult, vajon mikor jön el a nagy pillanat.

JÁZMIN NAGYON SZERETI A ROMANTIKÁT, ÍGY MÁTÉ MINDENKÉPPEN KÜLÖNLEGES LÁNYKÉRÉST TERVEZETT SZÁMÁRA

Ez a bizonyos nap pedig szombaton jött el. Máté igazán mindent beleadott, egy egészen különleges, egyedi lánykérést tervezett párjának. Tudta, hogy kedvese nagy romantikus lélek és mindketten szeretik Szegedet, így jött az ötlet, hogy városunkban tegye fel a nagy kérdést. Méghozzá, nem is akárhogy: négyszáz gyertyából rajzolt ki a homokba egy nagy szívet, melybe beleírta, hogy “szeretlek” és a nagy kérdést, “hozzám jössz? “, valamint kettejük nevének kezdőbetűje fénylett a szívben.

MÁTÉ ELŐRE MEGTERVEZETT MINDENT

Máté elmesélte már délután kiment a Laposra, a legapróbb részletekig megtervezte, hol helyezkedjen el a szív, messze a fáktól a homokban. Este hét órakor pedig a hős szerelmes barátai segítségével megalkotta kedvese számára a különleges meglepetést.

JÁZMIN SZÁMÁRA EZ VOLT A TÖKÉLETES LÁNYKÉRÉS

Jázmin mindeközben dolgozott, úgy tudta, Máté elment horgászni a barátaival, de mire végez jön érte a fiú és kicsit még kilátogatnak a horgászó társasághoz. A lány elmesélte, amikor mentek le a Tisza partjára, Máté befogta a szemét és akkor már sejtett valamit, hogy ez lesz az a pillanat, de arra csodálatos látványra nem számított. Elmondta, az égő gyertyákkal a hatalmas szív a tökéletes romantikus lánykérés volt számára.

NEM VÁRT MEGLEPETÉSKÉNT MEGJELENTEK A TŰZOLTÓK IS

Máté mielőtt elindult Jázminért a munkahelyére, akkor gyújtotta meg a gyertyákat, s mire visszaért a lánnyal, nemcsak Jázmint, őt is nagy meglepetés érte, ugyanis akkor már kint voltak a tűzoltók. Mint mondta, meg is ijedt, hogy “úristen, valami rosszat csináltam”, Jázmin pedig főleg nem értette jelenlétüket, de a tűzoltók nagyon kedvesek voltak, -akiknek addigra a fiú barátai elmagyarázták a helyzetet -, s végig ott is maradtak, míg megtörtént a lánykérés, majd ők is gratuláltak az ifjú jegyeseknek.

MINDEN JÓ, HA A VÉGE JÓ

Máté elárulta, nem számított ekkora közönségre a lánykérés pillanataiban, izgult is nagyon, mikor térdre ereszkedett, Jázmin is látta rajta, hogy remeg, de minden lámpaláza elszállt, ahogy a lány kimondta a boldogító igent.

A pár fél-egy éven belül szeretné hivatalosan is megpecsételni frigyüket, nagy sándorfalvi lagzira készülnek. Ezúton is sok boldogságot és hosszú örömökben gazdag házaséletet kívánunk Nektek!

A képeket köszönjük Máténak és Jázminnak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb