Smart Szeged

Otthonosabb és korszerűbb lett: megújult a szegedi Jancsó Miklós Kollégium

Több mint 136 millió forintból újult meg a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Jancsó Miklós Kollégium. Az épületet a napokban Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Prof. Dr. Lázár György, az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar dékánja, Révész Gáborral, a Jancsó Miklós Kollégium igazgatójával járta be – írja az egyetem sajtóközleményében. 

“Örömmel állok ma itt, nosztalgikus hangulatban, hiszen az egyetemi évekhez szorosan hozzátartozik – az én életemben is hozzátartozott – a kollégiumi élet. A kollégiumban töltött idő ugyanis a felnőtté válás nagyon fontos részét képezi. Ez az a hely, ahol a hallgatók megtanulhatnak közösségben élni, közös terveket szőni, kapcsolatokat építeni. Barátokra, ismeretségekre tehetnek szert, nemcsak a velük egyidősek körében, hanem a tőlük idősebb és fiatalabb évfolyamos tanulók körében is. Többek között ezért is örülök annak, hogy a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar segíthetett a Jancsó Miklós Kollégium felújításában – a diákok mindennek köszönhetően immár egy sokkal otthonosabb közegben tölthetik életük legfontosabb éveit. Természetes igény ugyanis a részükről, hogy legalább olyan jól érezzék magukat az adott kollégiumban, mint otthon” – osztotta meg gondolatait köszöntő beszédében Prof. Dr. Lázár György, az SZTE SZAOK dékánja, aki köszönetet mondott az egyetem és a kollégium vezetőjének, zárásképp pedig a hallgatóknak azt üzente: élvezzék a felújított közeget és őrizzék meg azt a jövő generációi számára is.

179 DIÁKNAK AD OTTHONT A KOLLÉGIUM

“A fejlesztés előkészítése és lebonyolítása az egyetem műszaki, valamint a beszerzési igazgatóságának közreműködésével zajlott. A rövid határidő ellenére sikerült mindent időben megszervezni ahhoz, hogy július elsején kezdetét vehesse a felújítás. A kollégium valamennyi szobája új bútorzatot kapott, emellett pedig a parketta is felújításra került. Ötvennégy 4 ágyas szoba alakult át 3 ágyassá, valamint hat 2 ágyas és öt 1 ágyas szoba berendezése újult meg, a férőhelyek száma összesen: 179. A felújításnak köszönhetően a szobák komfortosabbá, szelőssebbé és modernebbé váltak” – összegezte Révész Gábor, a Jancsó Miklós Kollégium igazgatója. Kiemelte: az órákra és vizsgákra való felkészülést a tanulószobák, a rekreációt, a szórakozást és a kikapcsolódást az intézmény saját konditerme, illetve közösségi terei és udvara biztosítja. A kollégiumban élők tanulmányi átlagának eredménye azt mutatja: a feltételek adottak ahhoz, hogy azok, akik az orvos- egészségtudományi képzési területet választják, biztonságos és hallgatóbarát körülmények között tanuljanak.

136 MILLIÓ FORINTOT FORDÍTOTTAK A FELÚJÍTÁSRA

A beruházásra az egyetem 136 millió forintot fordított. A költségeket az SZTE SZAOK 124 millió forinttal, a fennmaradó 12 millió forintot az egyetem kollégiumi keretből támogatta. A felújításra júliusban és augusztusban került sor, a Gyulai Fafém Bútor ZRt. valamint a Bertók és Társa Kft. kivitelezésében.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: buy weed online in Europe
'Fel a tetejéhez' gomb