Szegedi Arcok

Elhunyt a szegedi mentősök karizmatikus ikonja, Dr. Rotyis Mária főorvos

“Leírhatatlan veszteség érte az Országos Mentőszolgálat közösségét, amikor hajnalban, életének 61 évében elhunyt a Dél-alföldi mentősök karizmatikus ikonja, Dr. Rotyis Mária főorvos” – tudatta a szomorú hírt az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán.

Mint kiemelték, Dr. Rotyis Mária fiatal orvosként 1987-től a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetében kezdte pályafutását, de az idegsebészetben és a traumatológiában is komoly szaktekintélynek számított a mindig segítőkész szakorvos, aki az orvostanhallgatók és szakasszisztensek képzésén túl a szakorvosképzés oktatójaként vált közismerté Magyarországon. Már rohamkocsin szolgált, miközben számtalan tudományos cikk szerzőjeként és kongresszusi előadóként is gyakran találkozhattunk vele.

A főorvos:

  • 1998-ban a Bács-Kiskun megyei Mentőszervezet vezető főorvosa lett,
  • 2004-ben kérte áthelyezését a Csongrád-Csanád megyei Mentőszervezet állományába,
  • 2010-től a mentők Oxyológiai Szakmai Osztályát vezette,
  • majd a Szegedi Mentőállomáson teljesített kivonuló szolgálatot.

2020-ban pedig Lengyel Árpád szakmai elismerésben részesült. Pályafutása alatt megszámlálhatatlan életet mentett meg, miközben generációk tanulhatták meg tőle a segítő hivatást és a szakma iránti alázatot. A közösség “Marika nénijétől” most fájó szívvel búcsúznak a bajtársak.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb