Közélet

Döntött a kormány, hamarosan bejelentést tesz Orbán Viktor

Kormányülést tartottak ma, a döntések pedig megszülettek, így Orbán Viktor miniszterelnök hamarosan további részleteket oszt meg – ígérte a közösségi oldalán a miniszterelnök.

A kormány ma ismét ülésezett, hogy megoldást találjon a Magyarországot is erősen sújtó energiaválságra, illetve az uniós szankciók ellensúlyozására. Ezenfelül kiemelt témaként kezelték a nemzeti konzultációt is.

A kormányülés valószínűleg már véget ért, ugyanis Orbán Viktor közösségi oldalán jelezte: “Döntött a kormány.” Azt ígérte, hamarosan jelentkezik a részletekkel.

NAGY A GÁZ, MERT NEM FOG JÖNNI A GÁZ

Szerda délelőtt Twitter-üzenetben jelentette be a Gazprom, hogy leállítja az Ukrajnán keresztüli gázszállítást Európába. Az orosz állami óriáscég mindezt azok után tette, hogy kedden figyelmeztetést adott ki, hogy veszélybe kerülhet az Ukrajnán keresztüli tranzit. A lépés hátterében elszámolási, illetve jogvita van. Most Moszkva szankciókat helyezett kilátásba az ukrán állami gáztársaság, a Naftogaz ellen. Ha meghozzák a döntést az oroszok, akkor a Gazprom egyáltalán nem fizethet tranzitdíjat az ukrán vállalatnak. 

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb