Közélet

A tanári kar közel fele sztrájkolt ma reggel a szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban

A szegedi Deák Ferenc Gimnázium hetvenfős tanári karából majdnem harmincan sztrájkoltak a mai első két tanóra alatt, reggel 8 és 10 között – írja a Telex. Terveik szerint a jövő héten hétfőn, szerdán és pénteken is sztrájkolnak majd a tanárok a Deák gimnáziumban. A legnagyobb méretű tiltakozás várhatóan a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által meghirdetett országos sztrájk napján, október 5-én szerdán lesz.

Szeptember utolsó hetében kedden és csütörtökön vettek részt a gördülő sztrájkban a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium tanárai. A több mint hetvenfős tanári karból majdnem harmincan sztrájkoltak az első két tanóra alatt, reggel 8 és 10 között – válaszolta a portál kérdésére az iskola egyik pedagógusa. A sztrájk alatt felügyeletet nyújtanak a diákoknak, oktatást nem.

Terveik szerint a jövő héten hétfőn, szerdán és pénteken is sztrájkolnak majd a tanárok a Deák gimnáziumban. A legnagyobb méretű tiltakozás várhatóan a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által meghirdetett országos sztrájk napján, október 5-én szerdán lesz.

A héten lesz egy nyilvános akció is: Szeged belvárosában a Dugonics téren virrasztanak péntek estétől szombat reggelig diákok és tanárok, velük együtt azok a támogatók, akik a közoktatás helyzetének érdemi javítását szeretnék elérni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb