KözéletVideo365

Nosztalgikus a szeptember Novák Katalinnak: görkorit húzott Amerikában, és begurult abba a középiskolába, ahol fiatalként rövid ideig tanult

Nosztalgikus a szeptember a szegedi születésű Novák Katalinnak: a hónap elején Ancika néninél, a Ságvári legendás tanárnőjénél járt, amelynek sírós-nevetős összeborulás lett a vége, most pedig görkorit húzott, és elgurult abba a középiskolába, ahol fiatalként rövid ideig tanult.

Novák Katalin, Magyarország szegedi köztársasági elnöke szeptember 21-én beszélt az ENSZ Közgyűlése előtt New Yorkban, és azóta is az Egyesült Államokban tartózkodik. Részt vett az ENSZ női állam- és kormányfőknek szervezett fórumán, tárgyalt az ENSZ-főtitkárral, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatójával, valamint a Zsidó Világkongresszus elnökével is. Aztán ellátogatott az amerikai–mexikói határra, ahol a migrációs helyzetről beszélgetett, San Diegóban pedig a Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntette ki a 95 éves Éger Edit Éva írót, holokauszttúlélőt.

GÖRKORIT HÚZOTT A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK

Az államfő ezt követően Los Angeles felé vette az irányt, ahol egyetemeken tartott előadást a magyar családtámogatás lépéseinek tapasztalatairól, találkozott magyar tudósokkal, a helyi zsidó közösségek vezetőivel, és részt vett a református magyar közösség családi napján is. Mindezek után pedig görkorit húzott, és elgurult abba a középiskolába, ahol fiatalként rövid ideig tanult. A köztársasági elnök még a kilencvenes évek elején, tinédzserként tanult rövid ideig a kaliforniai középiskolában, ahova most begurult, fotókat nézegetett, a leglazább amerikai tinisorozatsztárokat idézve folyosókon görkorcsolyázott, és kedves emlékeket is felidézett. Íme a görkorcsolyán nosztalgiázó Novák Katalin:

Érdekesség: Novák Katalin Amerikából hazatérve került az egykori Ságvári gimibe Szegeden. “Ancika nénit” is ebben a hónapban látogatta meg:

Kaliforniából az államfő a tervek szerint az Egyesült Államok közép-nyugati államaiba utazik, ahol előadást tart, és szintén találkozik a helyi magyarok szervezeteinek képviselőivel.

Forrás: Novák Katalin FB, telex.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb