Mindenmás

Szombaton egy hidegfront hozhat újabb szupercellákat és heves zivatarokat Szegedre

Szombaton záporok, zivatarok jöhetnek, vasárnap viszont már kevesebb lesz a csapadék, cserébe viszont kapunk egy kis erős szelet. Az Időkép előrejelzésében az látható, hogy a hétvége első napján folytatódik a változékony időjárás, egy hidegfront vonul át hazánk, és Szeged fölött. A front előterében szombaton többfelé kell csapadékra számítani.

Mint írják, nagyobb számban délen és az Alföldön, így Szegeden is számíthatunk zivatarok kialakulására. Ismét esély van szupercellák kialakulására, melyekhez nagyobb méretű jég, szélvihar és felhőszakadás társulhat. A nyugati, délnyugati szél zivataroktól függetlenül is nagy területen lesz élénk, néhol erős. Fázni nem fogunk, délen, délkeleten 25-27 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Éjjel átvonul fölöttünk a front, elszórtan lehetnek további záporok, zivatarok, vasárnap reggelre viszont a legtöbb helyen kiderül az ég. A hét utolsó napja szeles időt hoz, gyakran lesz erős a nyugati-északnyugati szél, azonban sokat süthet a nap. Pár fokkal visszaesik a csúcshőmérséklet, 17 és 22 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb