Szegedi Arcok

Hiányzik a fedett buszmegálló a Gregor József Általános Iskola elől, bőrig áztak tegnap a szegedi kisiskolások

Csütörtökön ipari mennyiségű csapadék hullott Szegedre, amelynek pozitív hozadéka az volt, hogy meseszép Szeged365 olvasói fotók készültek, a negatív pedig az, hogy ismét kiderült, hogy itt-ott nem éppen az igazi a vízelvezetés, más helyeken pedig a fedett buszmegálló hiányzik. Ilyen a Fő fasor 61. szám alatti Gregor József Általános Iskola környéke, amelynek tanítványai egy édesapa nyílt levele alapján bőrig áztak a 72-es buszra várva.

Kázmér nevű olvasónk a témában levelet küldött Botka Lászlónak, amelyet szerkesztőségünknek is továbbított. Mint írja, gyermekei a Szegedi Gregor Általános Iskola tanítványai és minden nap onnan mennek haza a 72 és 72A jelzésű autóbusszal. “Komolyan mondom, szégyellem magam, hogy eddig nem tudtam értük menni az iskolába a munkahelyi elfoglaltságaim miatt, de most ezekben az esős időszakokban pont szabadságon voltam” – írta, majd becsatolt pár fotót (melyek a Fő fasoron lévő fedett buszmegállókat ábrázolják, leszámítva az iskola előttit, mert ugye ami nincs, azt nem lehet megmutatni), ezt a kérdést feltéve:

“Kérdem én Kedves Polgármester Úr, Ön ázik az irodájában? Mert mi aztán az Újszegedi víztorony nevezetű megállóban igen!”

Az apa azt írta, mivel van egy ismerőse a Volánbusznál, utána járt a dolgoknak. Az illető szerint azért nincs a helyszínen fedett buszmegálló mert az egyik sofőr anno nekiment és a helyreállítás helyett azt “kivágatták” onnan. Hogy mindez csak céges pletyka, vagy tényleg így van-e, hivatalosan nem lehet tudni.

A Volánbusz Zrt. megkeresésünkre azt válaszolta, hogy a megállóhelyek nincsenek a társaság tulajdonában és üzemeltetésében, a szegedi önkormányzat az illetékes a témában.

Az ügyben ráírtunk a polgármesteri kabinetre, amint reagálnak, esetleg történik bármi érdemleges az ügyben, azonnal jönni fogunk vele.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb