Közélet

Elindult a népszámlálás Szegeden, 200 ezer forintra büntethető, aki nem vesz részt rajta

Október 1-jén, azaz ma kezdődik a népszámlálás. A kérdőíveket október 16-áig lehet az interneten kitölteni, ezután számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyekből nem érkezett be online a kérdőív. A népszámláláson a részvétel kötelező, 200 ezer forinttal büntethető, aki nem vesz részt rajta.

A FELKÉRŐLEVÉL TARTALMAZZA AZ ONLINE BELÉPÉSHEZ SZÜKSÉGES 12 JEGYŰ KÓDOT

Ahogy a 24.hu írta, a felkérőleveleket már kézbesítették a háztartásoknak, ezekben található az a 12 jegyű kód, amelynek segítségével be lehet lépni az online felületre. Ha valakinek nem érkezik meg ez a levél vagy elveszíti, akkor az ügyfélkapun keresztül is tud belépési kódot igényelni.

AKIK NEM TÖLTIK KI ONLINE, AZOKAT OKTÓBER 17. ÉS NOVEMBER 20. KÖZÖTT SZÁMLÁLÓBIZTOSOK KERESIK FEL

A kérdőívek online kitöltésére október 1. és 16. között, a nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül van lehetőség. Akik ezzel nem élnek, azokat október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel, ebben az időszakban már csak az ő segítségükkel lehet megválaszolni a népszámlálási kérdéseket.

200 EZER FORINTTAL BÜNTETHETIK AZT, AKI NEM VESZ RÉSZT RAJTA

A statisztikai törvény alapján közigazgatási bírsággal sújtható az, aki kötelező hivatalos statisztikai adatszolgáltatást nem vagy nem az előírt határidőre teljesíti, vagy a hivatalos statisztikai célú adatátvételre, adatátadásra vonatkozó kötelezettségét megszegi. A közigazgatási bírság összege természetes személy esetében 200 000 forintig terjedhet.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb