Közélet

Az MSZP felszólítja Ujhelyi Istvánt, adja vissza EP-képviselői mandátumát – így reagált a párt a szegedi politikus kilépésére

“Csalódva, de barátsággal gondolunk Ujhelyi Istvánra. Azonban – ahogy a mondás is tartja – a hosszú barátság alapja a pontos elszámolás”, olvasható az MSZP vasárnapi közleményében, melyet azután adtak ki, hogy Ujhelyi István szegedi politikus, EP-képviselő, bejelentette kilépését a Magyar Szocialista Pártból, írta meg az Index.

BÚCSÚKÉNT ÍRT NYÍLT LEVELÉT KÖZÖSSÉGI OLDALÁN TETTE KÖZZÉ A SZEGEDI POLITIKUS

“Valami összeragaszthatatlanul eltört. Próbáltam fakírként létezni a szilánkokon, de egyszerűen nem megy tovább. Tízezerhatszáz-huszonhárom nap után elbúcsúzom a Magyar Szocialista Párttól” – írta vasárnap délelőtt Facebook posztjában Ujhelyi István. Távozását azzal indokolta, nem tud tovább azonosulni a párt mechanizmusaival, “szemellenzős jövőtlenségével”,  hozzátette, nem egy alkalommal próbálta felrázni a pártközösséget az elmúlt években, “de végül be kellett lássam és el kellett fogadjam: sokadjára sem tudtam vele áttörni a belső megkövesedés falát” – fogalmazott a politikus.

AZ MSZP FELSZÓLÍTJA UJHELYI ISTVÁNT, ADJA VISSZA EP-KÉPVISELŐI MANDÁTUMÁT

A hírre reagálva az MSZP közleményében kifejtette, sajnálattal vették tudomásul, hogy Ujhelyi István az MSZP nevének sikertelen megváltoztatása, a visszavont népszavazási kezdeményezése és a feladott pártelnöki ambíciója után úgy döntött, kilép a Magyar Szocialista Pártból: “Csalódva, de barátsággal gondolunk Ujhelyi Istvánra. Azonban – ahogy a mondás is tartja – a hosszú barátság alapja a pontos elszámolás. Arra kérjük Ujhelyi Istvánt, rendezze a szocialista párt felé az elmúlt években felhalmozott jelentős tartozását, egyben felszólítjuk, hogy adja vissza EP-képviselői mandátumát, amelyet a Magyar Szocialista Párttól kapott” – írták.

Ujhelyi István kilépésével az MSZP-nek már egyetlen képviselője sincs az Európai Parlamentben, írta meg az Index.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb