Szegedi ArcokVideo365

Egy betét, ami még a fülfájást is elmulasztja? A Naturliget Bioboltban található tianDe szaküzletben új forradalmukat élik a női intim higiéniai termékek – ezekről beszélgettünk az üzlet vezetőjével, Kovács Edittel

Egy betét, ami még a fülfájást is elmulasztja? Erre a történetre rögtön felkaptuk a fejünket, hiszen szinte hihetetlen, hogy egy tisztasági betét ilyen sokoldalú legyen. Kovács Edit, a Naturliget Biobolt ügyvezetője viszont esküszik rá, a tianDe termékcsalád betétei forradalmasítják a nők mindennapjait azokon a bizonyos napokon, így nőként, kapva kaptunk az alkalmon, hogy jobban megismerjük őket. Éppen ezért beszélgettünk Edittel, aki egészen új távlatokat nyitott meg számunkra.

Amióta világ a világ, a nők életében minden hónapban eljönnek azok a bizonyos piros betűs napok. Ma már számtalan termék közül választhatunk, hogy megkönnyítsük magunk számára azokat a napokat, mégis keveset tudunk azokról az újdonságokról, amelyek forradalmian megváltoztathatják a menstruációs időszakot, hiszen ez az a pont, ahol nem szeretünk kísérletezni az ismeretlennel és ragaszkodunk a már jól bevált, megszokott módszerekhez.

VAN, AHOL MÉG MA IS TABUNAK SZÁMÍT A NŐI INTIM HIGIÉNIÁRÓL BESZÉLNI

A tisztasági betétek története szinte történelmünkkel egyidős, de mivel akkoriban még inkább tabunak számított a téma, kevés leírás maradt fenn a régmúlt szokásairól. Azt tudjuk, árulta el Edit, hogy az ókorban az egyiptomi hölgyek papirusztekercseket helyeztek fel ilyenkor, a görögök pedig az első applikátoros tamponszerűséget használták azokon a napokon, a rómaiaknál pedig alsónemű használata volt az elterjedt. A középkorban egyenesen óva intették a férfiakat a menstruáló nőktől, mert azt mondták, ha velük érintkeznek, maró folyadék fogja tönkretenni nemesebb részeiket. Afrikában még ma is élnek olyan törzsek, ahol azokon a napokon kiközösítik a nőket, mert nem áll a rendelkezésükre az a tudás, hogy megértsék a menstruációt, mint élettani folyamatot.

AZ ELSŐ VILÁGHÁBORÚT KÖVETŐEN ELINDULT AZ IPARÁG FORRADALMI FEJLŐDÉSE

A legnagyobb változást az első világháború jelentette, amikor is rájöttek arra, hogy a sebesültek kötözésénél is használt vatták és kötszerek kiválóan alkalmasak erre a célra. Itt kezdődött az iparág forradalmi fejlődése. Az első applikátoros (segédeszközzel felhelyezhető) tampont 1929-ben fejlesztette ki egy amerikai férfi, ám az újdonságot nem fogadták kitörő örömmel a hölgyek. A mai tamponokhoz hasonló eszköz az 1930-as években kezdett el terjedni a köztudatban. A betétek terén ennél több időt kellett várniuk a hölgyeknek, az 1970-es évek hoztak igazán nagy változást, a női higiéniai termékek megjelentek a reklámokban, s ezek használata már érezhetően komfortosabbá tette a nők életét azokon a napokon is.

A NŐGYÓGYÁSZOK SZERINT A NŐI MEDDŐSÉG KÖRÜLBELÜL EGYHARMADÁÉRT A TAMPONOK HIBÁZTATHATÓK

De vajon mit válasszunk napjaink kibővült lehetőségei közül, hogy megőrizzük egészségünket, komfortosan és jól érezzük magunkat a bőrünkben a piros betűs napokon is? Edit elmondta, ő abszolút betétpárti, hiszen osztja a világ nőgyógyászainak azon véleményét, hogy a női meddőség körülbelül egyharmadáért a tamponok hibáztathatók, mert kivételkor megsérthetik a nyálkahártyát, szabad utat engedve bármilyen kórokozónak.

A TIANDE TERMÉKCSALÁD BETÉTEI 49 GYÓGYNÖVÉNY ILLÓOLAJAIT ÉS KIVONATAIT TARTALMAZZÁK

Általában a kereskedelmi forgalomban kapható betétek úgy készülnek, hogy összegyűjtik az újságpapírokat, azokat egy nagyon drasztikus eljárással kifehérítik, majd átitatják antibiotikummal. Nem hangzik túl bizalomgerjesztőnek, ugye? Szerencsére Edit rögtön tudott egy sokkal természetesebb és higiénikusabb megoldást javasolni számunkra. A tianDe szaküzlet polcain található betéteket a Kínai Orvostudományi Egyetem kutatói fejlesztették ki. A betétek öt rétegből tevődnek össze:

  • a legfelső réteg egy teljesen bőrbarát viszkóz, természetes anyag,
  • a következő réteg leengedi a mélyebb rétegekbe a folyadékot,
  • a harmadik réteg szintén nedvszívó képességgel bír, amelyben polimer granulátumok és pamutszemcsék fokozzák tovább a nedvszívó képességet,
  • a következő rétegben egészen egyedülálló módon 49 gyógynövény illóolajai és kivonatai találhatók.

MÉG A FÜLFÁJÁST IS ELMULASZTJA

Edit abba is beavatott bennünket, hogy ezek a gyógynövények bármilyen fájdalmat képesek elmulasztani, ezt pedig saját bőrén tapasztalta. Mint mesélte, egyik éjszaka arra ébredt, hogy rettenetesen hasogat a füle. A kései időpontban nem volt lehetősége a patikába futni valamilyen gyors megoldásért, ezért fogott egy tianDe betétet és ráfeküdt, úgy aludt el. „Reggel ébredés után nem tudtam, hogy álmodtam, vagy tényleg fájt a fülem” – emlékezett vissza Edit, hiszen a betétben található gyógynövények tették a dolgukat és megszüntették minden fájdalmát.

Ha szeretnél Te is részese lenni a modern csodának és komfortosabbá és egészségesebbé varázsolni azokat a bizonyos piros betűs napokat, keresd Editet a tianDe
szaküzletben

Az üzletet itt találod:

tianDe szaküzlet (Naturliget Biobolt)

6728 SZEGED DOROZSMAI ÚT 50

Telefon: +36 62 424 824
E-mail: 
[email protected]

Nyitva:
Munkanapokon 09:00 – 17:00;
Szombat – vasárnap: Zárva

weboldal: www.tiandehungary.com

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
  2. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb