Kikapcs

Csavard fel a szőnyeget a Városi Sportcsarnokban! Szegedre érkezik a Fenyő Miklós 75. születésnapja alkalmából rendezett jubileumi turné

Október 15-én a Városi Sportcsarnokban elszabadul a rock and roll Szegeden, egy estére mindenkit elkap a limbó láz, miközben felcsavarjuk a szőnyeget, a táncos lábúak pedig járják a Casino Twistet. Az alkalom pedig nem más, mint az, hogy a rock and roll koronázatlan királya, Fenyő Miklós érkezik városunkba 75. születésnapja alkalmából rendezett jubileumi országos koncert turnéja következő állomásaként. A különleges koncertről Erdős Lászlóval, a turné producerével és menedzserével, a Fenyő Miklós életrajzi könyv, a 75 Magyar Népmese című mű szerzőjével és a koncertet felvezető Fergeteg Party házigazdájával, DJ Dominique-al beszélgettünk.

FENYŐ MIKLÓS SLÁGEREI BENNE VANNAK AZ EMBEREK FEJÉBEN, FÜLÉBEN ÉS A SZÍVÉBEN IS, ÍGY VÁLNAK ÖRÖKZÖLDDÉ

Erdős László elmondta, Fenyő Miklós örökzöld, halhatatlan slágerei reneszánszát élik a fiatalabb generációk körében is, hiszen napjainkban megfigyelhető egy visszatekintés a retro zenék felé, amit jól példáz Korda Gyuri bácsiék, Szikora Robi, vagy éppen Fenyő Miki töretlen sikere. Látható, hogy a mai hatvanasok és húszas, harmincasok is ugyanúgy hallgatják a “Csavard fel a szőnyeget” a házibulikon, vagy akár a diszkókban is, mint annak idején. “Olyan számok születtek, ami különösen igaz Fenyő Miklósra és a Hungária együttes csapatára, amelyek soha nem mennek ki a divatból. Egyszerűen ezek a számok, dallamok benne vannak az emberek fejében, fülében, szívében és ezáltal tényleg örökzöldnek mondhatók” – közölte Erdős László, hozzátéve, mindez természetesen nem valósulhatna meg Fenyő Miklós hatalmas zeneszeretete és magas minőséget képviselő zenei tudása nélkül.

A JUBILEUMI KONCERTSHOW TÖBBEK KÖZÖTT KÜLÖNLEGES ÚJ LÁTVÁNYVILÁGÁVAL NYÚJT EGYSZERI ÉS MARADANDÓ ÉLMÉNYT

Ezek az örökzöld dallamok kelnek életre október 15-én, Szegeden, a Fenyő Miklós 75 Jubileumi KoncertShow keretében. A szervezők nem aprózzák el, sokkal nagyobb, bővített zenekarral, nagyobb vokállal, több fúvóssal, sok táncossal, különleges új látványvilággal nyújtanak a közönségnek egyszeri és maradandó élményt a Városi Sportcsarnokban. Felcsendülnek a régi nagy slágerek mellett új dalok is, illetve a régiek új hangszereléssel ötvözve kínálnak remek szórakozást minden generációnak. Erdős László abba is beavatott bennünket, kifejezetten úgy alakították ki a nézőteret, hogy mindenki táncra perdülhessen és egy jót bulizhasson a rock and roll örökzöld dallamaira.

AZ ESTEN FENYŐ MIKLÓS MELLETT SZANDI IS FEL FOG LÉPNI

A koncerten Fenyő Miklós mellett Szandi is fel fog lépni a szegedi közönség előtt. “Szandi egy nagyon klassz jelenség. Fenyő Mikivel külön is fognak énekelni, együtt is és duettet is énekelnek. Azt gondolom, hogy az ő fellépése még különlegesebbé teszi a koncertet” – mesélte a producer, majd azt is elárulta, kifejezetten a szegedi közönségnek készülnek még egy nagy meglepetéssel. A szegedi születésű Várkonyi Atttila, azaz DJ Dominique egy Fergeteg Party-val vezeti fel a koncertet, amelyet követően ő konferálja majd fel a színpadra Fenyő Miklóst is.

DJ DOMINIQUE SZERINT A SZEGEDIEK NAGYON NYITOTTAK A KULTÚRÁRA

DJ Dominique elárulta, a Fergeteg Party-n egyrészt a rock and roll nagy dalait fogja elővenni, másrészt pedig felcsendülnek azok a Fenyő slágerek, amelyek nem fértek bele a jubileumi koncert komplett programjába, de az énekes életművéből is előkerül majd pár remek dal. DJ Dominique azt is elmondta, Szegedre mindig nagy örömmel jön, egyrészt azért, mert ez a szülővárosa, mely közel áll a lelkéhez, másrészt azért, mert úgy látja, a szegediek nagyon nyitottak a kultúrára. “Azt szoktam mondani, amikor a szülővárosomról van szó, hogy hangulatában ez egy igazi mediterrán város, ahol az emberek könnyebben elindulnak bulizni, könnyebben elengedik magukat. Ez egy nagyon – nagyon fontos dolog, mi szegediek nemcsak összetartunk, hanem ebben is nagyon egyformák vagyunk” – vélekedett a lemezlovas.

Fotó: djdominique.hu

FENYŐ MIKLÓS ÉLETMŰVE A 75 MAGYAR NÉPMESE CÍMŰ KÖNYVBEN IS MEGELEVENEDIK

Fenyő Miklós a jubileumi koncert turné alkalmából egy különleges emlékkel is készült közönségének, pályafutásának, legendás dalainak történeteit meséli el Erdős László segítségével a 75 Magyar Népmese című könyvben, melyet október 15-én szintén elhoznak a szegedi közönségnek. “A könyv ötlete az volt, ha már Fenyő Miklós egy ilyen különleges turnéra indul a különleges dátum kapcsán, legyen egy olyan könyv, ami, ha nem is feltétlen életrajzi, de a 75. születésnaphoz kapcsolódóan 75 ikonikus dal történetét elevenítse fel a lapokon” – mesélte el az író. A könyvben szó esik arról, hogy egy-egy dal hogyan született, mik voltak Fenyő Miklós motivációi, illetve kik voltak a múzsái. Erdős László elárulta, a könyvben például az egyik ilyen unikális sztoriban megelevenedik a közismert “Csavard fel a szőnyeget” című sláger keletkezésének története is, miszerint Fenyő Miklós 16 évesen, Budapesten, a 6-os villamoson utazva találta ki a legendássá vált szöveget. Ez volt az első általa írt dal.

Ha a rock and roll szerelmese vagy és már a Fenyő Miklós koncert hírére benne van a bugi a lábadban, figyeld a Szeged365 oldalát, mert szerdán a szervezőkkel és DJ Dominique-al együtt nagy meglepetéssel jövünk! Let’s rock and roll!

Az eseményre IDE kattintva tudsz jegyet váltani.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb