Mindenmás

Napi pakk: 20 fok és napsütés vár ma ránk Szegeden, indul az Őszi Kulturális Fesztivál

Napsütéssel indul a hétfő, kellemes őszi nap elé nézünk Szegeden, s mint ahogy azt megszokhattuk, városunkban pezseg tovább az élet: ma indul az Őszi Kulturális Fesztivál, melyen hét héten át ötven helyszínen több száz, többségében ingyenes program várja az érdeklődőket, de ma az is kiderül,  hogy Karikó Katalin megkapja-e az orvosi Nobel-díjat. Idd meg a reggeli kávét, telis-tele vagyunk programokkal, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Helga, Mária, Ignác, Ilián, Gertrúd, Teréz, Jozefa és Terézia nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 70 éve jelent meg az első mágneses szalaggal működő videomagnó.
  • 129 éve J.S. Thurman szabadalmaztatta az első motoros porszívót.
  • 100 éve elküldték az első fényképet faxon.
  • Ma 53 éves Gwen Stefani amerikai énekesnő, dalszövegíró, divattervező és színész.

SOK NAPSÜTÉSSEL INDUL A HÉT SZEGEDEN, AKÁR 20 FOK IS LEHET MA

Sok napsütéssel indítjuk a hetet Szegeden, viszont erős, néhol viharos északnyugati szélre számíthatunk az Időkép előrejelzése szerint. Hétfőn 16 és 21 fok közé melegedhet a levegő.

MA INDUL AZ ŐSZI KULTURÁLIS FESZTIVÁL SZEGEDEN

Az egyetemi életet bemutató sajtófotó-kiállítással, koncertekkel és fényfestéssel kezdődik hétfőn a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Őszi Kulturális Fesztiválja, melyen hét héten át ötven helyszínen több száz, többségében ingyenes program várja az érdeklődőket – olvasható a kiküldött sajtóközleményben.

MA KIDERÜL, HOGY KARIKÓ KATALIN MEGKAPJA-E AZ ORVOSI NOBEL-DÍJAT

A Nobel-díj a jelenlegi legfontosabb nemzetközi elismerése a rendkívüli szellemi teljesítménynek, amely nem csupán a díjazottnak világraszóló kitüntetés, hanem a nemzete számára is. Dr. Karikó Katalin, a szegedi egyetemről indult, majd a Pennsylvaniai Egyetemen, később a BioNTech cégnél dolgozó biokémikus, az SZTE kutatóprofesszora az idei fiziológiai és orvostudományi, valamint a kémiai Nobel-díj várományosai között is szerepel.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: filtrarea aerului
  2. Visszajelzés: stapelstein
'Fel a tetejéhez' gomb