Szegedi Arcok

Szerdán vesznek végső búcsút Dr. Lukács Jánostól, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság volt vezetőjétől

Szerdán temetik Dr. Lukács János nyugalmazott rendőrvezérőrnagyot, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság volt vezetőjét, aki szeptember 21-én 68 éves korában hunyt el. Mint a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből kiderült, a temetése október 5-én, szerdán 13 órakor lesz Szegeden, a Belvárosi temetőben.

A helyszínen a forgalmat rendőrök irányítják majd, kérik, hogy az eseményre érkezők a parkolásnál is vegyék majd figyelembe az egyenruhások iránymutatásait.

“Mindig mellettünk álltál, akkor is, amikor nem ment a csapatnak, akkor is, amikor meccseket, trófeákat nyertünk. Volt benned egy különleges elegancia, amit mi örökre eltettünk a szívünkbe, és azt is, hogy mindig volt egy kedves szavad hozzánk, egy vállveregetésed, ami erőt adott. Sohasem bántottál bennünket. A mai világban ez tanítani való dolog” – így búcsúzott a Pick Szeged csapata Dr. Lukács Jánostól, aki kézilabdázóként is fényes pályát tudhatott maga mögött, előbb a Debrecen színeiben volt magyar bajnok, majd a Pick Szeged jogelődjénél, a Szegedi Volánnál játszott, ahol bajnoki bronzérmes és kétszeres kupagyőztes lett.

A sportkarriert követően a Szegedi Rendőrkapitányságon kezdett dolgozni, ahol vizsgáló, majd fővizsgáló, végül csoportvezető lett. Dolgozott a megyei főkapitány bűnügyi helyetteseként és bűnügyi igazgatóként is. Rendőrfőkapitányként ő volt az, aki Magyarország újkori történetében a leghosszabb ideig, több, mint húsz évig, ugyanabban a megyében szolgált. 1997. augusztus 1-jén nevezték ki, a posztot nyugdíjba vonulásáig, 2017. november 30-ig töltötte be, mottója a “törvényesen, szakszerűen és tisztességesen” hármas volt.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: duurzaam spelen
'Fel a tetejéhez' gomb