Mindenmás

Eltűnt a legtöbb szegedi boltból a Pilóta keksz, tartós készlethiány lépett fel

Míg korábban a Balfi és a Visegrádi ásványvíz tűnt el a szegedi boltok polcairól, addig most a Pilóta keksszel esett meg ugyanez. Mint kiderült, nem véletlen, hiszen a székesfehérvári üzemet érintő alapanyag- és csomagolóhiány miatt tartós készlethiány lépett fel a kekszből. A tulajdonos Mondelez Hungária Kft. igyekszik minél hamarabb megoldani a problémát – írja a HVG.

TARTÓS KÉSZLETHIÁNY VAN

A legtöbb üzletben legalább egy hónapja nem kapni a legendás magyar édességet: a boltok polcai hiányosak, sok helyről az utolsó csomagokat hozták el. A cég szerint nem ismeretlen a jelenség, ugyanis jelenleg készlethiány van a Pilóta kekszből, mely a kiskereskedelmi és a viszonteladói csatornáik túlnyomó többségét is érinti. Várhatóan tartós készlethiány lesz a cég gyártókapacitását érintő nehézségek, valamint az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag- és csomagolóhiány miatt.

KIZÁRÓLAG A PILÓTA SZENDVICSKEKSZET ÉRINTI A HIÁNY

Mayer Gábor, a Mondelez Hungária Kft. ügyvezető igazgatója szerint a készlethiány kizárólag a Pilóta szendvicskekszeket érinti, a Pilóta termékcsalád más termékeit nem. “A Mondelez Hungária mindent megtesz azért, hogy a magyarok egyik legkedveltebb kekszterméke minél előbb, a keresletnek megfelelő mennyiségben elérhető legyen a fogyasztók számára” – mondta a HVG-nek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb