Mindenmás

Kiderült, miért halhatott meg Coolio, aki az idén úgy volt, hogy Szegedre jön fellépni

Asztmája miatt halhatott meg a világhírű amerikai rapper, Coolio, aki úgy volt, hogy Szegeden lép fel. A Gangsta’s Paradise című szám atyja 59 évesen, szeptember 28-án hunyt el – írja az Index.

Mint kiderült, az 1990-es években világhírűvé vált rapper szerdán késő délután egy barátját látogatta meg Los Angelesben, akinek a lakásában érte a halál 59 éves korában. Pontosabban a fürdőszoba padlóján találtak rá a zenészre. A kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani, amit gyanújuk szerint szívleállás okozott. 

MÉG A SZÍNPADON IS INHALÁTORT HASZNÁLT

Barátai szerint boldognak és egészségesnek tűnt élete utolsó napján. Hozzátették, hogy a rapper súlyos asztmával küzdött, ami szerintük hozzájárult a halálához. Több, a néhai rapperhez közel álló forrás is beszámolt az asztmájáról, és arról, hogy az évek során mennyit küzdött vele. Coolio családja is beszélt a halál körülményeit vizsgáló nyomozóknak az asztmás betegségéről – írja a TMZ. A lap értesülései szerint Coolio mindig több inhalátorral utazott, hogy biztosítsa az állapotát – még a színpadon is használta azokat néhány fellépésén.

SIKERTELEN VOLT AZ ÚJRAÉLESZTÉS

Az Amerikai Szívgyógyászok Szövetsége szerint az asztmás embereknél nagyobb a szívroham kockázata. Ráadásul azok az emberek, akik naponta használnak asztma elleni gyógyszert, 60 százalékkal hajlamosabbak voltak a szívrohamra, a sztrókra vagy más szívrendellenességekre. Halála előtt bement a fürdőszobába, bezárta az ajtót, és összeesett. Coolio barátjának be kellett törnie az ajtót, hogy bemehessen hozzá. Miután az elsősegélynyújtók a házhoz értek, 45 percig próbálták újraéleszteni, sikertelenül.

SZEGEDRE JÖTT VOLNA

A 2022-es Deja Vu Fesztivál elsőként bejelentett sztárfellépői között volt Coolio, aki idő közben – február környékén – visszamondta a szegedi bulit.

Az amerikai hip hop ikon csapata azt követően mondta le a fellépést, hogy átutalták neki az előleget, a menedzsmentje a szervezők szerint meg sem indokolta, hogy miért történt a váratlan visszalépés.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb