Mindenmás

Meghalt Coolio, aki az idén úgy volt, hogy Szegeden lép fel

Ötvenkilenc éves korában meghalt Coolio, polgári nevén Artis Leon Ivey Jr., a kilencvenes években a Gangsta’s Paradise című slágerrel világsztárrá lett amerikai rapper, a korszak egyik legismertebb popikonja.

A hírt megerősítette a menedzsere is, aki szerint Coolio egy barátja házában halt meg, szívrohamot kapott, írja a New York Times és az NBC. A rapper legismertebb slágere a Gangsta’s Paradise, ami a Veszélyes kölykök (Dangerous Minds) című film soundtrack-jeként lett ismert, ezért egyébként 1996-ban Grammy-díjat is kapott.

A dal, ami meghozta számára a világhírt:

Busta Rhymes, LL Cool J, Method Man és B Real társaságában, a Space Jam hiphop himnuszában (hogy ez mekkorát ment ’96-ban):

…végül pedig egy Coolio-sláger, amelynek mondanivalója ma nyert igazán értelmet:

ÚGY VOLT, HOGY A NYÁRON A PARTFÜRDŐN LÉP FEL

A 2022-es Deja Vu Fesztivál elsőként bejelentett sztárfellépői között volt Coolio, aki idő közben – február környékén – visszamondta a szegedi bulit. Az amerikai hip hop ikon csapata azt követően mondta le a fellépést, hogy átutalták neki az előleget, a menedzsmentje a szervezők szerint meg sem indokolta, hogy miért történt a váratlan visszalépés.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb