Közélet

SZETÁV: október elsejétől piaci áron kapják a nem lakossági felhasználók a szegedi távhőt, sok vállalkozás a szüneteltetés mellett döntött

Hiába kap állami támogatást, elérte az energiaválság a Szegedi Távfűtő Kft.-t is. Hétfőn délután bejelentették: október elsejétől a távhőszolgáltatást piaci áron tudják csak biztosítani a nem lakossági felhasználóknak. A szolgáltató a közösségi oldalán közzétett posztjában azt írja, hogy a tájékoztató leveleket már kiküldték az érintetteknek, többen is a szolgáltatás szüneteltetése mellett döntöttek.  

“Az energia szektort sújtó áremelkedés az élet minden területén érezteti hatását – ez alól immár a távfűtés sem kivétel. A szolgáltatási árak idén október 1-től a nem lakossági felhasználók esetében piaci alapra helyeződnek. A megnövekedett költségekről az érintetteknek tájékoztató levelet küldtünk ki, ennek kézhezvétele óta sok vállalkozás tulajdonosa érdeklődik a szolgáltatás szüneteltetésének lehetőségeiről” – írja a SZTEÁV a Facebook-oldalán. Hozzátették, mivel a szüneteltetés igencsak összetett kérdés, aminek eldöntéséhez (érdemes-e, lehetséges-e) több dolgot kell megvizsgálni, ezért arra kérik a szüneteltetni kívánó vállalkozásokat, hogy a kérelmüket minden esetben írásban nyújtsák be postai úton.

ÁLLAMI TÁMOGATÁST IS KAP A TÁVHŐRE SZEGED

Mindeközben az is kiderült, hogy mivel a többségében önkormányzati tulajdonú távhőszolgáltatókat súlyosan érinti az energiaválság, ezért a kormány kénytelen volt bővíteni a távhőkasszát, amiről a hivatalos rendelet péntek este jelent meg a Magyar Közlönyben. A dokumentum szerint a Szegedi Távfűtő Kft. havonta több mint 125 millió forint fix összegű támogatást kap erre.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb