Szegedi Arcok

Így alszunk mi! Kárász Annával próba-pihiztünk egy nagyot a szegedi Context Lakástextil üzletben

Kitört az ősz, sőt, közeleg a tél, ilyenkor a legklasszabb dolog bekuckózni a jó meleg ágyikóba, egy bögre forró csokival és egy végtelenített Jóbarátok, Stranger Things, Cobra Kai (tetszés szerint válassz egyet a listából, vagy képzelj oda bármilyen tételt) nézéssel elütni az időt a következő strandszezonig. A tökéletes pihenéshez azonban tökéletes matracra és ágyneműre van szükség, azt pedig, hogy kinek mit jelent a tökéletesség, egyéne válogatja. A legjobb, ha egy annyira barátságos helyen vásárolunk, ahol még azt is megengedik, hogy próba-pihenjünk egyet, a Teréz utcai Context Lakástextil és Home speciel pont ilyen. Ha már minden adott volt egy lazulós hétköznap délutánhoz, beugrottunk Szeged egyik legrégebbi családi vállalkozásához, a matracra huppanásra pedig városunk büszkeségét, a négyszeres világbajnok és olimpiai aranyérmes kajakozó Kárász Annát kértük fel. 

Vagyis, indul a Szeged365 történetének első teszt-alvása, Kárász Anna vezényletével, a Context Szegedben! 

Az MVM Szeged VE vízitündérét két dolog miatt kértük fel,

  • egyrészt, mifelénk (a Contextnél és a Szeged365-nél egyaránt) mindenki Kárász Anna fan,
  • másrészt, a madárkák azt csiripelték, nélkülünk is gyakran megfordul a Kossuth Lajos sugárút és a Teréz utca sarkán lévő üzletben. 
Még mindig a kedvenc fotónk, Tokióból: az aranyérmes Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna és Bodonyi Dóra a női kajaknégyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetése után, a Sea Forest Kajak-kenu Pályán. Forrás: MTI.

Annát – akit úgy köszöntött a bejáratnál az ügyvezető Szakál Andrea, vagy ahogy fél Szeged ismeri, Maca, mintha gyerekkori barátnők lennének – arra kértük, hogy huppanjon bele a Context-matracokba és mondjon véleményt. Ha valaki, Tokió olimpiai bajnoka aztán biztosan tudja, mi kell a 100%-os pihenéshez, egy világverseny előtt ugyanis sorsdöntő lehet, hogy az adott élsportoló tisztességesen kialudja magát. 

KEMÉNY CSAJSZI, KEMÉNY MATRAC ÉS A KISELEFÁNT, AMELY NÉLKÜL NINCS ALVÁS 

Anna a legkeményebb matracra tette a voksát, amely egyébként egy Billerbeck volt. “Majdnem el is aludtam rajta” – mondta a kajakos, aki olyan otthonosan kuckózott be a Teréz utcai üzletben kiállított, pihe-puha ágyakon, mintha Barney Stinson valamelyik kalandját készülne megnézni lefekvés előtt.

Mint mesélte, járt már úgy, hogy edzőtáborban a földön aludt inkább, mert annyira puha volt a szállodai matrac, hogy nem tudott rajta elaludni. A napi 8 órás alvást megpróbálja mindig összehozni, általában 10 körül fekszik és 6-kor már fent van. “Nem vagyok jó alvó, sok mindenre oda kell, hogy figyeljek” – magyarázta, a matrac keménysége mellett pedig a kispárna és egy elmaradhatatlan alvós kabala, a kiselefánt is elengedhetetlenül fontos. 

“Dél-Afrikában edzőtáboroztunk, ahol a fiatal helyi lányok kisállatokat kötöttek hobbiból, nekem pedig nagyon megtetszett egy kiselefánt, akit meg is kaptam ajándékba” – emlékezett vissza a napra, amikor először “találkozott” az elefánttal. 

PEHELYPAPLANOK ÉS MELEGPONTOK, 1-TŐL 5-IG 

Anna a matracok után a pehelypaplanok világába is betekintett, itt Szakál Andrea ügyvezető azt is elmondta, hogy mit jelent a csomagolásukon lévő “melegpont” kifejezés. Minél magasabb a fent említett érték, annál melegebb a paplan, az 1-es a nyári, az 5-ös pedig a téli termékeket jelzi. Abban a lányok (Anna és Maca) maximálisan egyet értettek, hogy a kiállított paplanok könnyűek és nagyon rendben van a hőérzetük, a hír hallatán, hogy gépben is moshatóak, minden jelen lévő hölgy kisebb üdvrivalgásban tört ki. Az utóbbi hallatán elég bamba fejet vágtunk, a Szeged365 csapatából pont három férfi jutott a forgatásra (pedig kb fele-fele a nemek aránya a szerkesztőségben, de ez most pont így jött ki).

Kárász Annát a legrangosabb világversenyek dobogóin és a Szeged365 sporthíreiben, a cikkünkben és a videóban szereplő termékeket pedig a Context Lakástextil üzletekben keresd!

Az utóbbiakból kettő is van Szegeden: 

Szeged, Feketesas u. 28,

…és a forgatásunk helyszíne, Szeged, Teréz utca 3. 

Operatőr: Magyar Andor

Fotók: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb