Közélet

Engedélyezték Magyarországon a majomhimlő antigéntesztjét, újabb fertőzöttet azonosítottak

Három különböző gyártó professzionális, majomhimlőre kifejlesztett antigéntesztjéből rendelt kísérleti mennyiséget az egyik hazai forgalmazó, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet jóváhagyásával. Mint kiderült, újabb fertőzöttet azonosítottak, ezzel ezzel 78-ra nőtt Magyarországon az igazolt esetek száma.

Jóváhagyta az első majomhimlő-antigéntesztet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. Az eszközöket azoknak az egészségügyi intézményeknek ajánlja fel a forgalmazó kísérleti célokra, melyek számára ez a leginkább szükséges – közölte az OGYÉI az Indexszel.

EDDIG 78 EMBERNÉL MUTATTÁK KI A BETEGSÉGET HAZÁNKBAN

A jelenleg elérhető tesztek túlnyomó része nem otthon használatos, elvégzésükhöz egészségügyi szakszemélyzetre van szükség – írták, de kiemelték, hogy növekszik a hazai patikák és drogérialáncok forgalmazásában elérhető, önmintavételre regisztrált eszközök száma is. Mindeközben újabb embernél azonosították a majomhimlő-fertőzést, amivel 78-ra nőtt az igazolt esetek száma Magyarországon. A legújabb fertőzött egy 30 éves férfi, aki otthonában elkülönítve tartózkodik, kórházi kezelésre nem szorul. A területileg illetékes járványügyi hatóság már megkezdte a járványügyi vizsgálatot.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: แทงหวย LSM99
'Fel a tetejéhez' gomb