Mindenmás

Erkélyről lógva kapaszkodott az életéért egy 4 éves kislány Vásárhelyen, akit egyedül hagyott otthon az édesanyja

Átmászott a korláton egy négyéves kislány, akit édesanyja hagyott egyedül hódmezővásárhelyi otthonában. A nyáron történt, most lezárt ügy rendőrségi aktája szerint azt jelentette be egy járókelő, hogy egy “gyermek egy harmadik emeleti erkély korlátjába kapaszkodva, próbál visszamászni”. A kislány az életét a szomszédnak köszönhette, aki berúgta az ajtót, majd berántotta a korláton kapaszkodó gyereket. Az anya csak ekkor ért haza.

A nő ellen kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás – írja a rendőrség.

A rendőrségre 2022. június 17-én este érkezett bejelentés, mely szerint a gyermek egy harmadik emeleti erkély korlátjába kapaszkodva, próbál visszamászni a lakásba. A rendőrök kiérkezése előtt egy szomszéd észlelte a veszélyes szituációt és azonnal kopogtatni kezdett a lakás ajtaján. Miután senki sem nyitotta ki berúgta azt. Kirohant az erkélyre és a kislányt azonnal berántotta a korlátról. Ekkorra érkezett haza az édesanya – írják a hivatalos sajtóanyagban.

A nő elmondta, hogy a boltba ment dinnyét venni, a kislányt azonban nem vitte magával. A szomszédok tanúvallomásai szerint a hölgy gyakran hagyja egyedül gyermekét, így az eset összes körülményét figyelembe véve a rendőrök értesítették a gyámhatóságot.

A nyomozók vádemelési javaslattal küldték meg az ügyet az illetékes ügyészségnek, a felelőtlen szülőnek kiskorú veszélyeztetése miatt kell bíróság elé állnia.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb