Közélet

id. Boros Gyula lemondott! Minden előzmény nélkül, a Senior Center élén az utódját sem nevezte meg

Legutóbb arról írtunk, hogy idősebbik Boros Gyula kisfia, az IH egykori igazgatója, ifj. Boros Gyula a Green Team Event & Marketing Kft tulajdonosa és ügyvezetője több, mint negyedmilliárdot nyert azon a közbeszerzésen amit egykori munkahelye, az IH írt ki. Így Szegeden még több rendezvényt tud tartani a 100.000 millió körüli bevétellel rendelkező cég. id. Boros Gyula fia, ifjabbik Boros Gyula nagyon szerencsés, folyamatosan nyeri a cége a különböző pályázatokat, de most ez neki is kimagasló siker. A közbeszerzés pontos, kiemelkedő összege, a versenytársak, és a körülmények a közbeszerzésben részletesen olvasható.

id. Boros Gyula nem nyilatkozott arról miért kellett ilyen hirtelen lemondania, semmilyen előjele nem látszódott ennek, egészségügyileg is szerencsére semmi nem indokolta a hirtelen lemondást. Boros Gyula a Senior Center, Szeged közösségi oldalán jelent meg a lemondása utáni nyilatkozata, amit most mi változatlanul közlünk:

Évtizeddel ezelőtt érkezett a polgármesteri felkérés, amelynek lényege: közösségszervezés nyugdíjasoknak. Az addigi életutamtól eltérő, új feladatkör megtisztelő volt számomra és nyugdíjasaink népes tábora számára is. Értékteremtő munkájukért az idősek tiszteletet, megbecsülést, kiemelt figyelmet érdemelnek. Az aktív munka utáni több szabadidővel az elszálló évek még értékesebbé válnak, ezek szebbé, jobbá, tartalmasabbá tehetők. A nyugdíjasok részéről is igény a kikapcsolódás, szórakozás, értékes időeltöltés. Mindig is fontos értéknek tartottam és tartom a pozitív életszemléletet, a tudásalapú társadalomban való hitet és az aktív időskor eszméjét. Ezért elgondolásomnak megfelelően sokféle lehetőséget igyekeztem, igyekeztünk teremteni igénykeltés, igénykielégítéssel, amellyel a nyugdíjasok bevonhatók a közösségbe, és ez hatással lehet az életükre, személyiségfejlődésükre is. Munkám, munkánk gyümölcse az a sok ezer rendezvény, amelyeket ha röviden akarnék leírni, az előadások-képzések, ismeretszerzés, a szabadidős programok sokasága és a közéleti részvétel témakörei lehetnének.Az irodalom, a tudomány, a művészetek számos ágának előadásai, az egészségvédelem, a személy- és vagyonvédelem, a testmozgás, a jeles napok ünnepei, a szórakozás számtalan lehetősége, üdülési-kirándulási programok, évenkénti pályázati lehetőség a Novella pályázatra, ahova határon túliak is jelentkezhettek, a helyi Nyugdíjas Parlamentek ajánlásai érdekvédelmükért – csak egy pár dolog emlékeztetőül.Úgy gondolom, ha nem is a kifejezés igazi értelmével élek, mindenkinek meglehet a számtalan lehetőség közül az x faktor eseménye, személye. Jó szívvel emlékezem az egyesületekkel való közös munkára, nyugdíjas társaim segítő akarására, részvételére és arra a sok-sok kiváló tudósra, szakemberre, akik mindig szívesen jöttek hívásomra és nagy sikerre, elismerésre számíthattak köreinkben. Az események színhelye jórészt a Senior Center, de más társintézmények helyszínei is. Számomra a Center igazi fényei nyugdíjas társaim életbölcsességgel teli közösségi munkája, ragyogó szemei és azoknak a kiváló tudósoknak, előadóknak a csillogó tudása, amelyek szebbé teszik életünket. Sokszor elhangzik, hogy Szeged összetartó, szolidáris közösség, amelynek részei a nyugdíjasok, civil szervezeteik, a város közéleti, kulturális életének formálói is, munkájuk nélkül kevesebbek lennénk. Sok-sok év telt el aktívan a közösségben, a közösségért, az idő vasfoga senkit nem kímél. Ezek az emlékezés és a köszönet szavai mindazok felé, akikkel munkám során kapcsolatba kerültem és szintén jó szívvel emlékeznek a közös múltra.

Előző cikkünk a több száz millióból rendezett eseményekről itt olvasható:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb