Szegedi ArcokVideo365

„Attól, hogy izmosak vagyunk és nagy a bicepszünk még ugyanolyan nőiesek tudunk lenni” – exkluzív interjú Bálint Gabriella, szegedi rendőrnővel, a Miss Zsaru Bodyfitness cím nyertesével

Kitartással és sziklaszilárd akaraterővel az ember szinte bármire képes, hogy elérje céljait. Ezt mutatja a szegedi rendőr őrmester, Bálint Gabriella példája is, aki október 2-án, Budapesten, a Belügyminisztérium által megszervezett Miss és Mr. Fitnesz Zsaru versenyen, Miss Zsaru Bodyfitness kategóriábanállhatott a dobogó legfelső fokára. A megtett útról a dobogó csúcsáig Bálint Gabriellával beszélgettünk, akit edzés közben csíptünk el a Global Fitness edzőteremben.

KŐKEMÉNY NÉGY ÉS FÉL HÓNAP ÁLL GABRIELLA MÖGÖTT

Kőkemény négy és fél hónap áll Gabriella mögött: heti hat edzés, plusz szigorú diéta előzte meg a versenyt, úgy, hogy közben a szegedi rendőrnőnek a munkájában és hat éves ikrei mellett anyaként is helyt kellett állnia. Mint mesélte, a sport mindig is fontos szerepet játszott az életében, crossfitezett, spinning és hot iron oktató is volt, illetve kick-boxolt is, de mindig is a súlyzózás állt a legközelebb hozzá. Amikor májusban jött a felhívás a Miss és Mr. Fitnesz Zsaru versenyre elhatározta, hogy kipróbálja magát, mert meg szerette volna tudni, mi az a maximum, amit ki tud hozni a testéből. A végeredmény kétségkívül megérte a sok belefektetett energiát, Gabriella elnyerte a Miss Zsaru Bodyfitness címet.

“MEGÉRTE A RENGETEG SZENVEDÉS A FELKÉSZÜLÉS ALATT, MERT ABBAN TÉNYLEG NEM SOK ÖRÖM VOLT”

„Nagyon jó volt az egész verseny hangulata, mindenki szorított, drukkolt a másiknak. Nem igazán tekintettem őket ellenfélnek, mindenkiben azt láttam és tiszteltem, hogy idáig eljutottak, mert tudom, ehhez min mentek keresztül, mert én is azt csináltam végig, amit ők. Hatalmas élmény volt, nem is tudom szavakba önteni, hogy ott, akkor, mit éreztem. Talán azt, hogy megérte ez a rengeteg szenvedés a felkészülés alatt, mert abban azért tényleg nem sok öröm volt” – mondta el Gabriella, majd azt is elárulta, nagyon sokat jelentett számára családja, kollégái és edzői támogatása, ami végigkísérte őt a felkészülés első pillanatától egészen a dobogóig, de a legnagyobb elismerés számára gyermekei szemében látni a büszkeséget, akik azóta is a szobájukban őrzik Gabriella győztes serlegét és aranyérmét.

“ATTÓL, HOGY IZMOSAK VAGYUNK ÉS NAGY A BICEPSZÜNK, MÉG UGYANOLYAN NŐIESEK TUDUNK LENNI”

A szegedi rendőrnő arról is mesélt, a sok pozitív visszajelzés között kapott néhány kritikát is, miszerint izmos megjelenése már inkább férfias, nem túl nőies. „Mindenkinek a saját döntése, hogyan néz ki. Én így érzem jól magam, és úgy látom, sokkal többen támogatnak és bátorítanak, mint akik kritizálnak. Szerintem vannak nők, akik úgy gondolják, attól, hogy izmosak vagyunk és nagy a bicepszünk, még ugyanolyan nőiesek tudunk lenni. Magán a versenyen is ezt tapasztaltam. Ott voltunk bikiniben, ami csillogott, tiszta kő volt, kiegészítőkkel, fülbevalóban, magas sarkú cipőben, és nem egy izompacsirtának éreztem magam, hanem nőiesnek” – árulta el Gabriella.

“MUNKA KÖZBEN SZÓLÍTOTTAK MEG JÁRÓKELŐK, HOGY GRATULÁLJANAK”

A Miss Zsaru Bodyfitness cím elnyerése óta pedig nem csupán a barátok, ismerősök és kollégák gratulációi árasztják el Gabriellát, hanem ismeretlenek is meg-megállítják jókívánságaikat kifejezve. „Valamelyik nap, amikor dolgoztam, munka közben szólítottak meg járókelők, hogy gratulálnak és további sok sikert kívánnak, ilyenkor főleg úgy érzem, megérte. Valahol azért én is büszke vagyok magamra, hogy elértem ezt – mesélte el a rendőrnő, aki azt is elárulta, a jövőben még szeretné magát próbára tenni egy komolyabb versenyen is, hiszen teljesen beleszeretett és magába szippantotta a bodyfitness világa.

Operatőr: Magyar Andor

A képeket köszönjük Bálint Gabriellának!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb