Mindenmás

Napi pakk: 21 fok és napsütés vár ránk Szegeden, Korzó Mozi, nem feledünk!

Szép, őszi napra ébredhettünk Szegeden, tökéletes lesz az idő a szabadtéri programokhoz, ugyanis 21 fokban sütkérezhetünk ma a Napfény városában. Évfordulóból sem lesz hiány, ma van a postai világnap, 109 éve alapították a szegedi Korzó Mozit, valamint 36 éve Londonban bemutatták az Operaház fantomja című musicalt. Kávét a kézbe, itt a Napi pakk, szállítjuk az infókat már kora reggel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Dénes, Ábrahám, Elemér, Andor és Ábris nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a postai világnap.
  • 78 éve, 1944-ben Magyarországon kormányrendelet tiltotta meg a vendéglőknek a húsétel felszolgálását.
  • 36 éve Londonban bemutatták Andrew Lloyd Webber művét az Operaház fantomja című musicalt.

MOST HÉTVÉGÉN LENNE 109 ÉVES A KORZÓ MOZI

Egy legendás, szegedi mozi is a hétvégén ünnepelné a születésnapját, ha még létezne: 1913. október 8-án a Zsótér-házban – Vas Sándor igazgatása alatt – megnyílt a 850 nézőt befogadni képes Korzó mozi. A kommunista időkben Vörös Csillag néven is üzemelő filmszínház 2001-ben adta fel a harcot, az idő közben megnyílt Cinema City és a változó fogyasztói szokások beadta kegyelemdöfést a műfaj nagy öregjei közül csak az 1920. szeptember 8-án indult, azóta is működő Belvárosi Mozi élte túl (a Horváth Mihály utcában szintén 1920-ban indult Fáklya Mozi 1995. augusztus 20-án dobta be a törölközőt, két hónapra rá, miután a Providencia Biztosító megvásárolta az épületet, le is bontották azt).

21 FOK ÉS NAPSÜTÉS VÁR MA RÁNK SZEGEDEN

Vasárnap ragyogó őszi időre számíthatunk Szegeden, néhány fátyolfelhő árnyékolja csak be a napsütést, csapadék nem várható térségünkben az Időkép előrejelzése szerint. Hajnalban 6-14, délután 17-23 fokot mérhetünk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb