Szegedi Arcok

Petráért gyűjtött Szeged-Tápé, egyetlen szelet süti sem maradt a jótékonysági vásár végére

Közel 700 ezer forint gyűlt össze a ritka genetikai betegséggel harcoló szegedi kislány, Józsa Petra gyógyulására a tápéi Haller Ödön Művelődési Házba szervezett, szombati jótékonysági sütivásáron. A “Mindenki egyért” címmel megtartott eseményen Nick Árpád erőemelőtől kezdve Lippai Marianna influenszeren át Nagy Péter súlyemelőig mindenki azon volt, hogy összefogásra hívja a szegedieket. Az esemény úgy maradt meg családiasnak, szeretetteljesnek, hogy közben rengeteg szegedit vonzott. A hangulatot Sóti Gellért fotóin mutatjuk, közben pedig Fülöp Tímea kolléganőnk Antoni Dusán főszervezővel készített interjújával összegezzük a varázslatos napot.

Petra egy veleszületett, nagyon ritka genetikai betegséggel küzd, mint korábban írtuk, a világon kevesebb, mint 30 ilyen esetet diagnosztizáltak eddig, jelenleg (még) nincs rá kiforrott gyógymód, de a család, a segítőkész szegediek és az orvosok már gőzerővel kutatnak utána. A betegség velejáró tünete, hogy Petra kis végtagjaiból felszívódnak a csontocskák, emiatt a kislány előbb nehezebben járt, majd később elektromos kerekesszéket kellett, hogy kapjon.

A szervezők ezúttal egy különleges módját választották a gyűjtésnek:

  • a tápéiak és petőfitelepiek (meg úgy általában, rengetegen, Szeged minden pontjáról) saját készítésű süteményeket vittek a művelődési házba,
  • amit a vendégek az utolsó szeletig megvásároltak,
  • a befolyt összeg 100%-át pedig a Petra szülei, Marcsi és Attila által a kislány gyógyulásáért indított alapítványnak adták át.

Mint a főszervező elmondta, nagyon családias, bensőséges volt a rendezvény hangulata. Pontos számok még nincsenek, de rengetegen voltak, megtelt az emberekkel a külső és belső tér is.

Minden sütemény elkelt, az első kalkuláció alapján közel 700 ezer forint gyűlt össze Petrának,

plusz az utalásokból bejövő összeg, amit ugye még nem látnak a szervezők.

Petra pont szerdán, a legutóbbi Szeged365 cikk megjelenésekor töltötte be a tizenegyet, a szervezők pedig természetesen szülinapi ajándékkal is készültek, amelyet Antoni Dusán és Nagy Péter olimpikon adott át: a kislányt egy drónnal és egy tortával lepték meg. “Nagyon megható pillanatok voltak, szem nem maradt szárazon” – mesélte Dusán, majd hozzátette, az idén 70 éves Nick Árpád erőemelő stílszerűen a fogával hajlított meg egy vasat, amit Petrának ajándékozott az erő jelképeként.

Nagy sikert aratott Lippai Marianna is, aki egyébként az esemény háziasszonya volt, a YouTuber Uborcraft autogramosztásán pedig kígyózó sorok álltak délután. A legvagányabb talán az volt, amikor drónról szórták a cukrot a jelen lévő gyerekeknek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb