Szegedi Arcok

Becsületbeli ügy: szerdán véradást szerveznek a szegedi tűzoltók laktanyájában, az egyik bajtársuk súlyos betegséggel küzd

A Magyar Vöröskereszt és a katasztrófavédelem szerdán véradást szervez Szegeden. Mint kiderült, a Katasztrófák Csökkentésének Világnapjára tervezett eseményen idén célzott véradás is lesz, ugyanis az egyik bajtársuk, Rimányi Márk súlyos betegséggel küzd, a gyógyulásához pedig folyamatosan, nagy mennyiségű vérkészítményre van szüksége.

A Katasztrófák Csökkentésének Világnapját az Egyesület Nemzetek Szervezete 1989-ben jelölte ki. Minden év októberében kap nagyobb figyelmet a katasztrófák elleni védekezés, illetve annak fontossága, hogy védekezzünk és felkészüljünk a váratlan veszélyhelyzetekre. Ebből az alkalomból Szegeden, a tűzoltó-laktanyában lesz lehetősége az önkénteseknek, hogy részt vegyenek a Magyar Vöröskereszt és a katasztrófavédelem által közösen szervezett véradáson.

TÁMOGATÓI VÉRADÁS LESZ MÁRK RÉSZÉRE

“Idén egy szomorú, de reményteljes hírrel egészül ki a katasztrófavédelmi véradás felhívása. Egy bajtársunk, a szombathelyi Rimányi Márk súlyos betegséggel küzd. Gyógyulásához folyamatosan, nagy mennyiségű vérkészítményre van szüksége” – írja a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a holnapján. Mint kiemelték, a szerdai eseményen lehetőség lesz támogatói véradásra is, Márk részére. 

Amennyiben segítenél Márknak, mutatjuk a szolgálatparancsnok adatait:

  • Rimányi Márk, Szombathely, Markusovszky Egyetemi Oktató Kórház. 
  • Tajszám: 031 666 075 

Helyszín és időpont:

  • Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 
  • 6728, Szeged, Napos út 4.
  • 2022. október 12. (szerda) 07.00 – 10.00 óra között

VÉRADÓ BÁRKI LEHET, AKI ELMÚT 18 ÉS MÉG NINCS 65 ÉVES

Véradó bárki lehet, aki elmúlt tizennyolc, de kevesebb, mint hatvanöt éves, egészségesnek érzi magát, valamint testsúlya meghaladja az ötven kilogrammot. A jelentkezők egy kérdőívet töltenek ki, majd egy kisebb egészségügyi szűrésen esnek át.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb