Szegedi Arcok

Megtaláltuk azt a helyet, ahol egész télen nyár lesz: retro fagyispult költözött a Púder Caféba Újszegeden

Igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen itt vagyunk, lassan már október közepe van és még így is kitart mellettünk az indián nyár Szegeden. Sőt, ha már a szép időnél tartunk, akkor eláruljuk, hogy találtunk egy olyan helyet Szegeden, ahol sosem elég a fagyiból, ezért a Púder Caféban egész télen nyár lesz!

Széles mosoly, frissen sült pite, kellemes pörkölt kávé illata és meglepetésünkre egy retro fagyispult fogadott bennünket a Fő fasor 105-ben, az újszegedi Somogyi Fagyizó közvetlen szomszédjában. Mint megtudtuk, a képlet nagyon egyszerű: legyen tél vagy nyár, ez péntek óta nem számít a Púder Caféban, hiszen náluk ezentúl egész évben lehet a hűsítő finomságokból kapni.

CSOKI, VANÍLIA, VALAMINT TEJ-, ÉS CUKORMENTES FAGYIK IS MEGTALÁLHATÓK A TÉLI REPERTOÁRBAN

Mint Boldogh Nikolett, a Púder Café háziasszonya mesélte, nagyon sokan kétrék, hogy az év 365 napján, így télen is lehessen náluk fagyizni. “Csokoládé, vanília – ezek az alapízek mindig megtalálhatóak a citrommal, illetve a málnával együtt, de szoktunk variálni még a sztracsatellával és a pisztáciával is” – emelte ki Nikolett, majd hozzátette, hogy a gyümölcsös fagylaltok mind tejmentesek, de cukormentes finomságokat is készítenek.

NÉGY ÉVSZAKOS LETT A SOMOGYI FAGYIZÓ

Gilinger Péter tulajdonos-ügyvezetőtől azt is megtudtuk, hogy egy nagyon erős nyáron vannak túl, mind a belvárosi, mind az újszegedi egység nagyot ment, a kedvencek pedig a mentes fagyik voltak. Az idén egyébként a Lapos Beach-en is hódítottak, és állandó kérés volt azóta, hogy legyen négy évszakos a Somogyi Fagyizó. Mivel tavasszal, közös teraszon megnyitották a Púder Cafét is, amely Újszeged legcsajosabb kávézója lett, így adta magát a dolog: egy retro fagyisplutot költöztettek be a kávézóba.

A márciusban nyílt újszegedi Púder Caféban mindezek mellett újdonságokkal is készülnek az őszi hónapokra. Mint kiderült, szélesítik a sütikínálatot is, tehát:

  • sajttortát,
  • brownie-t,
  • pitét,
  • és sokak kedvencét, azaz répatortát is kérhetünk,
  • de a reggeli croissant-ok
  • és a 100 százalékos gyümölcslevek széles kínálatából is válogathatunk.

Nem hiszed el? Sasold meg magad:

Kedvet kaptál a sütizéshez, vagy a fagyizáshoz? Mutatjuk, hol találod meg őket:

  • Cím: 6726 Szeged, Fő fasor 105.
  • Telefonszám: 06 30 651 7794
  • Nyitvatartás: hétfőtől-vasárnapig, 11.00-20.00 óráig.
  • Facebook: IDE kattintva.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb