Mindenmás

Rezsihorror Szegeden: bezár a Kredit Egyetemi Pub, a Chloé Vintage Shop és a Haunted House revans egyik szabadulószobája

A Süti nem süti valamint a Tiszavirág Hotel és Kávézó az elsők voltak a sorban, ám a bezárási hullám tovább folytatódik Szegeden, ugyanis mára kiderült: a Kredit Egyetemi Pub, és a Chloé Vintage Shop is végleg lehúzza a rolót, de a Haunted House revans is lakatot tesz az egyik szabadulószobájára.

Vasárnap írtuk meg, hogy határozatlan időre bezár a Tiszavirág Hotel és Kávézó Szegeden. A hotelek, panziók, vendéglátó egységek és az üzletek is az egekbe szökő energiaárakkal küzdenek.

“BEZÁRUNK, ME NEM ISZTOK”

A sor a fent említett két egységgel nem zárult be, mint kiderült, végleg lehúzza a rolót:

  • a Kredit Egyetemi Pub,
  • a Chloé Vintage Shop
  • és a Haunted House revans egyik szabadulószobájára is lakat kerül Szegeden.

A Chloé Vintage Shop közösségi oldalán csupán annyit írnak, hogy november 30-án zárnak be végleg, míg a Kredit Egyetemi Pub kicsit poénosabbra vette a dolgot. Így írnak a Facebook-oldalukon:

“Bréking Nyúz – bezárunk me nem isztok! Szomorú szöveg helyett inkább köszönjük, hogy ilyen sokan jöttetek, ittatok meg leamortizáltátok a helyet, hogy most sz@rt se tudjunk eladni.”

A Haunted House is a közösségi oldalán közölte, hogy október 25-től elbúcsúznak az egyik szabadulószobától. Mint írják: “Sajnálattal közöljük, de az elszálló energiaárak végett be kell zárnunk legelső szabadulószobánkat, az újszegedi Földszint: revans szobát.”

TÉRKÉPRE PAKOLTÁK AZ ORSZÁGBAN BEZÁRT EGYSÉGEKET

Szeptember második felében a K-Monitor kérdőívvel mérte fel, mit tapasztalnak a magyarok az energiválságból a mindennapokban, és mire számítanak a következő időszakban. A beérkező válaszok szerint nemcsak azok félnek attól, hogy nem tudják kifizetni a rezsijüket, akiknek alacsony a jövedelmük, de az „átlagos” bevétellel rendelkezők jelentős része is. A kérdőív adatai, valamint a nyilvános bejelentések alapján egy folyamatosan frissülő térképet is létrehoztak, ahová bárki beküldheti a környezetében bezáró helyeket – írja az Átlátszó.  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb