Gasztro

550 Ft-os “áramdíj-felárat” számít fel egy Szeged melletti étterem, ha nem jön be, egy hónapon belül bezárnak

150 ezerről 480 ezer forintra emelkedett a Szeged melletti Kübecker Manufaktur villanyszámlája, mint a kübekházi önkormányzathoz tartozó étterem beszámolt róla, mindezt sem kigazdálkodni, sem az árakban érvényesíteni nem tudják, ezért október 21-től egy rendhagyó próbálkozást tesznek a megmenekülésre. Mint Facebook posztjukban írták, az à la Carte vendégek esetében személyenként bruttó 550 Ft “áramdíj-felárat” számolnak fel.

“Ha ez a vendégek egyetértésével találkozik, akkor van némi esély a közkedvelt vendéglátóegység megmaradására, ha nem, akkor egy hónapon belül bezárnak, mert veszteséges üzemeltetés árán nem kívánja fenntartani azt az önkormányzat” – tette hozzá a település ellenzéki polgármestere, Dr. Molnár Róbert.

A Kübekháza Hírszolgálaton megjelent sorok folytatásában a Szeged melletti község első embere a kormányt kezdte ostorozni, mint írta, végiggondolatlan döntések sorozata következtében sorra fognak bezárni vendéglátóhelyek, üzletek, intézmények, mert a nagyfogyasztókra mért embertelen sarcot szinte senki nem tudja megfizetni.

“Hogy mire jó ez, és miként lesz a Pakson 12 Ft-ért megtermelt áramból kilowattonként több száz forint mire eljut a nagyfogyasztókhoz?”

– tette fel a kérdést, majd azzal folytatta, szerinte “az ország csődbe jut, százezrek válnak munkanélkülivé, sőt rengetegen éhezni fognak”.

Fotók: Kübecker Manufaktur

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb