Sport

Két és fél éves kislánya ugrott Kis Máté nyakába, miután TKO-val győzte le egyiptomi ellenfelét

Technikai KO-val végezte ki egyiptomi ellenfelét a Szeged Sportolója díjas rendőr, Kis Máté, aki a budapesti BKS Crossfightban vasárnap este megrendezett, telt házas gálán tért vissza. A szegedi ökölvívót hétfő reggel kaptuk el egy telefonos interjúra, a feldobott hangulatban lévő sportoló arról számot be, hogy ezt követően szinte már 100%, hogy bajnoki címmeccsel folytathatja karrierjét, ami nagy eséllyel az év elején jöhet, Szegeden. Mármint, ha lesz olyan sportlétesítmény, ahol meg tudják tartani a betervezett gálát.

A civilben rendőr, a magánéletben pedig nős, egyben egy tündéri két és fél éves kislány büszke apukája fél év kihagyás után tért vissza a szorítóba. Utoljára áprilisban győzedelmeskedett, akkor a horvát Bosko Misic-et küldte padlóra, szintén a harmadik menetben, azt megelőzően pedig 2020. decemberében ment az IBO nagyközépsúlyú bajnoki övéért. Ellenfele az akkoriban a WBO TOP15-ös listájára rangsorolt Szili István volt a budapesti Vasas Sportcsarnokban. Bár Máté végig remekül harcolt, Szili a hetedik menetben kiütéssel győzött, sajnos nála landolt a cím. A szegedi klasszis a BKS Crossfightban vasárnap este megrendezett New School Promotion gálán tért vissza, ellenfele az egyiptomi Nabil Zaky volt, akit az utolsó menet utolsó percében küldött padlóra, egy parázs kombó végén bevitt testütéssel, amelyet követően a mérkőzésvezető úgy döntött, itt az ideje beszüntetni a küzdelmet. A győzelmet követően újabb címmeccs várhat Gál László tanítványára.

A teljes mérkőzést az alábbi videóban tudod visszanézni (1 óra 40 percnél indul a meccs), a Mátéval készített interjúnkat pedig egyel lentebb:

Sz365.: Akkora volt a fölényed, hogy a második KO-nál már őszintén sajnáltuk az egyiptomi srácot. Milyen volt az ellenfél?

K.M.: Az ellenfelem kontrabunyót játszott, kivárta, hogy támadjak és készítette a balegyeneseit, amelyekből párat el is tudott adni. Nehézséget jelentett, hogy fordított alapállású, de gyorsan tudtam alkalmazkodni és 1-2 bekapott pofon után korrigáltam a helyzeten.

Sz365.: Jöhet az újabb címmeccs?

K.M.: Most nagyon boldog vagyok, sőt, az edzőim és a két promóter is, úgy érzem, ezek után már szinte 100%, hogy címmeccs kell, hogy következzen. Izgatottan várom a januári időpontot, nincs sok pihenőidőm addig, de óriási a motivációm.

Két éve, a legutóbbi címmérkőzésemen elbuktam, ezt mégegyszer nem engedhetem meg magamnak.

Hiszek benne, hogy minden okkal történik, így volt ez a 2020-as Szili István elleni összecsapással is. Többet nyertem a vereséggel, mintha győztem volna, most úgy érzem, jó irányba haladok. Az IBO címmérkőzés óta nagyon keményen dolgozunk és úgy érzem, minden téren legalább 30-40%-ot tudtam fejlődni, erősödni.

Sz365.: Gál László edző mellett elsőként a gyönyörűséges Hercegnőd volt az, aki bement hozzád a ringbe. Ha jól tudjuk, most volt az első alkalom, hogy látta apát bokszolni. Máskor is el fogod vinni?

K.M.: Szerintem igen (nevet). Nekem a családom a mindenem, a szeretetük ad erőt, nagyon sokat jelentett, hogy a Feleségem és a Kislányom is ott volt a ring mellett. Azt még nem tudom, milyen lenne, ha esetleg a szeme láttára kapnék ki, mindenesetre úgy gondolom, azzal, hogy eljön megnézni, ahogy harcolok, jó példát lát, hiszen az élet tele van küzdelemmel, minden sikerünkért keményen meg kell, hogy dolgozzunk.

Sz365.: Megindultatok a szegedi éjszakába a győzelem után?

K.M.: (nevet) Most ez elmaradt, de csak azért, mert vasárnapra esett a gála. Hazautaztunk, beszélgettünk, játszottunk még egy kicsit, aztán lefeküdt aludni a család. Most ébredtünk, szabadnapos vagyok. Máskor egyébként, ha szombaton van a meccs, általában kibontunk a barátokkal, családtagokkal egy pezsgőt, koccintunk, jól érezzük magunkat. Nem vagyok olyan típus, aki ünnepelteti magát, azonban jó érzés, ha azokkal lehetek, akik szurkolnak nekem, támogatnak lelkileg. Ilyenkor egyértelmű, hogy bárhol is volt a mérkőzés, Szegeden ünnepeljünk.

Máté az interjúnk végén azt is megerősítette, hogy promóterei egy Szegedre tervezett gálán szerveznék le neki az év elején esedékes címmeccset valamelyik nagyobb világszervezetnél. Hogy hol, az még kérdéses, mint mondta, őt is aggasztják az energiaválság fejleményei, ám reménykedik benne, hogy a tervezett bezárások miatt nem kell majd elhalasztani a hőn áhított mérkőzést.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb