Szegedi Arcok

Pénteken start: hamarosan már Afrikában döngetik a terepjárót a szegedi Muráti Kamillóék, indul a Budapest-Bamako Rally

Október 21-én Budapestről rajtol a 2022-es Budapest-Bamako, a világ legnagyobb amatőr rallyja, amelyen két szegedi csapat is indul. A versenyzők Afrikába a Budaörsi reptérről indulnak, és november végén, közel egy hónap után térnek vissza Magyarországra. Az autós túrán KAM Home Goes 2 Bamako névvel indul a szegedi Muráti Kamilló és a békéscsabai óvodapedagógus, Botyánszki Bence. Mint kiderült, Kamillóéktól a szegediek is elbúcsúzhatnak, péntek reggel 7 és 8 óra között a Bárkán várnak mindenkit, aki megismerkedne a srácokkal.

A KAM Home Goes 2 Bamako csapatát senkinek sem kell bemutatni. Muráti Kamillóék eddig számos jótékonysági eseményt szerveztek a városunkban:

  • tanszereket gyűjtöttek a kisiskolásoknak,
  • élményautózásra vitték a szegedi ikerpárt, Domonkos Bencét és Balázst,
  • de egy lépcsőjáró kerekesszéket is sikerült beszerezni a szegedi Ágika számára:

10 HÓNAPOT CSÚSZOTT A RAJT

A srácok a jótékonykodás mellett most már izgatottan készülhetnek Afrikába, hiszen október 21-én startol a Budapest-Bamako Rally, ami a Covid miatt 10 hónapot csúszott. Marokkó az év első felében hermetikusan zárva volt a pandémia miatt és kétszer is el kellett halasztani a Bamako rajtját. A 19 napos, embert próbáló eseményt nemcsak a pandémiához, de a nyugat-afrikai esős évszak végéhez is igazítani kellett az idén, hiszen a november elejéig tartó esős évszak utakat mos el és szakaszokat tesz teljesen járhatatlanná.

FREETOWN POLGÁRMESTERE ÉS SIERRA LEONE ELNÖKE VÁRJA MAJD A VERSENYZŐKET

Az idei, 14. Budapest-Bamako Rally minden eddiginél hosszabb lesz, térben és időben is. A résztvevőknek 19 nap alatt kell 9400 kilométert vezetniük. Október 21-én, délben a budaörsi reptérről rajtol a mezőny, majd:

  • egy szupermaratoni etap keretében szelik át Európát és a Földközi-tengert,
  • négy nappal később a marokkói Tangerből rajtol újra a mezőny,
  • az Atlasz-hegység és az első szaharai dűnerendszerek után a Draa völgye és az Atlanti-óceán homokos partja következik,
  • az öt kemény marokkói nap elteltével Mauritánia zord sivatagos tájaira, Szenegál homokos szavannáira,
  • majd Guinea zöld dzsungeljeibe és vörös salakos magasföldjeire érkezik a csapat,
  • november 7-én fut be a rally Sierra Leonéba, ahol autentikus afrikai falusi programokkal és beach partyval várják a 247 induló járművet.

De, hogy hányan érnek majd célba, az csak pár nappal később Sierra Leone fővárosában, Freetownban derül ki. Az Atlanti-óceán partján Freetown polgármestere és Julius Maada Bio, Sierra Leone elnöke fogadják majd a magyar szervezésű afrikai autóversenyt.

75 ORSZÁG, 247 CSAPATA ÁLL A RAJTHOZ

Az idén 75 országból 247 csapat és 547 fő áll rajthoz. A résztevők fele magyar, a másik fele főleg európai országokból érkezik, de vannak indulók Ausztráliából, az Egyesült Államokból és Kanadából is. Különleges indulókból és járművekből az idén sem lesz hiány. A futam továbbra is hű marad mottójához:

Bárki. Bármivel. Bárhogy.

REGGELI A SZEGEDI CSAPATOKKAL

A helyi srácok pénteken kora reggel indulnak, de előtte még egy közös búcsúzkodásra várják a szegedieket. A közösségi oldalon megjelent eseményben azt írják, hogy péntek reggel 7 és 8 óra között a Bárkán várnak mindenkit, ahol Muráti Kamillóék mellett megismerkedhetünk a másik meglepetés versenyző csapattal is. A KAM Home Goes 2 Bamako csapat autója, és egy szintén szegedi induló csapat teljes felszerelésben még utoljára megtekinthető lesz a kalandokkal teli nagy út előtt. Innen indulnak a srácok reggel 8-kor Budapestre, majd onnan irány Afrika!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb