Mindenmás

“Megvan a másik keze, húzd!” – a Duna felett lógó lány életét mentették meg a rendőrök, a zokogó fiatal a hídról akart a vízbe ugrani (videóval)

A fővárosi rendőrök és egy járókelő a Margit hídon húztak vissza egy sokkos állapotba került fiatal nőt – olvasható a police.hu-n. Mint kiemelték, az életveszélyes intézkedést az egyik járőr testkamerája is rögzítette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőreit 2022. október 17-én 21 óra 30 perc körül a Margit hídhoz riasztották, mivel onnan egy fiatal készült beugrani a Dunába. A lány már a korláton kívül ült, és egy arra járó férfi tartotta vissza, aki szintén átmászott a korláton – írja a rendőrség honlapján.

PERCEKEN BELÜL A HELYSZÍNRE ÉRTEK

Mint kiderült, a járőrök a VIII. és XIII. kerületből is perceken belül a helyszínre értek, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vízirendészei pedig a folyóról figyelték, ha a lány mégis leugrana. Az egyik rendőr a fiatal kezét ragadta meg, társa a derékszíjánál tartva biztosította, nehogy elveszítse egyensúlyát. Egy másik járőr a kőfalra felmászva a lány másik karját, míg kollégája a korlát alatt a lány lábát fogta meg. Az egyenruhásoknak és civil segítőjüknek végül együttes erővel sikerült visszaemelni a 19 éves nőt, aki sokkos állapotban küzdött ellene, hogy megmentsék. Mentőt hívtak hozzá, akik kórházba vitték.​

Nem ez az első eset, hogy valaki a hídról ugrik:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb