MindenmásVideo365

A hely, ahol a gyerekek önmaguk lehetnek – dokumentumfilmet készítettek a 25. ÁGOTA Táborról (videóval)

Augusztus 3-án nyitotta meg kapuit a 25. ÁGOTA tábor. Az Állami Gondozottak Országos Találkozója idén jubileumot ünnepelt, ennek apropóján pedig Hajó Edina és Horváth Levente egy dokumentumfilmet készített, ami ma jelent meg.

A több mint 25 perces, és izgalmakkal teli dokumentumfilmben számtalan ember számol be arról, hogy miért is a szívügye ez a nagyszabású esemény, míg a gyermekek arról mesélnek, hogy számukra mitől sorsfordító az, ha eljutnak a táborba.

A HELY, AHOL A GYEREKEK ÖNMAGUK LEHETNEK

A kisfilm elején Kothencz János, az ÁGOTA közösség alapítója szólal fel, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a táborban lakók még gyerekek, ezért arra szólította fel őket, hogy ne kövessék el a felnőttek hibáját, inkább az erényt keressék. “Így jobb felnőttek lesztek, mint azok, akik felelősei a Ti kereszteteknek” – tette hozzá. Csáki Béla, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés alelnöke azt hangoztatta, hogy véleménye szerint néhány év múlva az ÁGOTA Tábor egy országosan is ismert esemény lesz.

“Itt ÁGOTA Falván velem egy sorsú gyerekekkel vagyok, és itt tényleg nincs az, hogy azon kell aggódnom, hogy elítélnek. Itt tényleg önmagam lehetek, és ahova csak nézek mosolyognak és nevetnek, szórakoznak, ami szerintem nagyon szép dolog” – így vélekedik a dokumentumfilmben Gazdóf Szimonetta, az egyik táborlakó, míg mások arról számoltak be, hogy olyan katartikus élménnyel gazdagodtak, ami tényleg sorsfordító az életükben.

Kíváncsi vagy az egész filmre? Itt tudod megsasolni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb