Szegedi ArcokVideo365

Bevetésre kész a Mars teres lány: több, mint 10.000 koszorút számoltunk össze Mesi Virágoskertjében, sőt, tovább is van! (frissítve)

“Az egyik falon elkezdődnek a koszorúk, és a másik végéig érnek” – írtuk egy éve a Makkosházi körúton működő Mesi Virágoskertjéről, akik az idén még inkább belehúztak a Mindenszentek előtti készülődésbe. Mint Deák Emese tulajdonos elmondta, július óta nyolcan dolgoznak éjjel-nappal azon, hogy egy olyan koszorú – és virágkínálattal várhassák a szomorkás ünnepre készülődő vásárlóikat, mint még soha. Az eredmény nem maradt el, mi pedig azt követően, hogy tavasszal megpróbáltuk összeszámolni, hány termék van a “Mars teres lány” kertészetében, most ugyanezt tettük, csak az októberi kínálatra fókuszálva. 

Alaposan fel kellett kötnünk a nadrágszíjat, volt mit matekoznunk… 

A helyszínen készült, a november eleji megemlékezésre alaposan felkészített kertészetet az alábbi videónkban mutatjuk be, arról pedig, hogy milyen küldetéstudat van egy 8 fős, hónapok óta halottak napi koszorúkat gyártó szegedi csapatban, Deák Emesét faggattuk. 

MORBIDAN HANGZIK, DE…

“Nálunk a családban kislány korom óta megvan, ki mit csinál, amikor Halottak Napján kimegyünk a temetőbe” – magyarázta Mesi, az elmondása alapján akkoriban szent írás volt, hogy a “Tata” vitte a nagy koszorút, ő pedig kislányként a mécseseket gyújtotta meg. “Mindig megégettem az ujjam, elégé utáltam” – emlékezett vissza mosolyogva. Azóta persze már megszerette a mécseseket, a sárga és a piros az örök kedvence, imádja nézni esténként a lángjukat. 

“Morbidan hangzik, de a temetőben megnyugszom”

– jelentette ki, majd arról beszélt, hogy egy új dologba fogott bele. Mostanában néha 1-2 idős, beteg vásárló meg szokta kérni, hogy “Mesikém, rakd már rendbe a sírt”, amit ő ha ideje van, be szokott vállalni. “Jó érzéssel tölt el, valahogy úgy van rendben a dolog, ha a korábban eltávozott szerettünk emlékhelye tisztességesen, rendezetten néz ki” – magyarázta. 

ÍGY KÖNNYEBB ELVISELNI

Nyilván, kertészetet üzemeltetni egy vidám, pozitív dolog (már csak azért is, mert a virágok nem generálnak munkahelyi intrikákat), de az átlagember azt hinné, hogy a Halottak Napja közeledtével mindez sötétbe borul. Pedig nem így van, mint interjúalanyunk kifejtette, neki erőt ad, amikor látja, hogy egy szép kompozíció egy kicsit valahogy könnyebbé teszi a gyász, a szeretteink hiányának elviselését. Mint mondta, egyszerűen jó érzés látni, ha a vevő boldog, meg persze azt is, hogy kevésbé szomorú. 

“Azért különleges a boltom, mert a vásárlóim tudják, hogy Mesi mindent megold, sőt, mindent is”

– fejtette ki.

Ha kevés a virág azon a falon lévő piros koszorún, akkor lekapja, szétbontja és addig varázsol, amíg olyan nem lesz, amilyet az illető szeretne. Elcsépelt kifejezéssel talán ezt hívják kézműves terméknek, de maradjunk inkább annyiban, hogy a Mars Téri Piacról indult, örökké vidám lánynak ez az élete, a kertészetével kel, azzal tölti a napját és azzal is fekszik le. Szóval, több ez, mint egy elcsépelt kézműves cucc. 

10 EZER KOSZORÚ ÉS 20 EZER TERMÉK – MÁRMINT, HA JÓL SZÁMOLTUNK

Tavaly óriásit ment az október, így aztán az ideire már júliusban elkezdtek készülni. Mesi bevonta a kollégáit, barátait, rokonait, gyakorlatilag mindenkit, ebből aztán egy teljesen egyedülálló, meghökkentően óriási kínálat kerekedett. Hülyék voltunk, tényleg meg akartuk számolni, aztán, amikor szembesültünk a feladattal, úgy voltunk vele, hogy jussunk el az ötödéig, aztán azt beszorozzuk öttel és kivonunk belőle 10%-ot, nehogy túl nagyot mondjunk. A videóban lévő számok jöttek ki, egyszerűsítve,

  • több, mint 10 ezer koszorú,
  • és 20 ezer termék (koszorú, virág, dísz) várja vásárlóját a Makkosházi körúton. 

Az üzletben a mini árvácskáktól kezdve a gömb krizantémokon át az élő kövirózsával díszített, természetes hatású csokrokig mindent, de tényleg mindent meg lehet találni, de az idén először festett fenyőtobozos kompozícióik is vannak. Mindet ők csinálták, minden egyedi, bele is tartott három hónapba a 8 fős csapatnak. Már most nagy kedvenc a selyemvirágos koszorúk rozsdamentes vázra épített változata, ez Mesi szerint simán kibír majd egy évet, de nagy a kereslet a 100%-ban szél-álló, gipsz alapra készített dekorációknak is. A koszorúkon az idén először a selyem mellett megjelentek a gumivirágok is, elsőre leírva-olvasva lehet, hogy furának tűnik a kifejezés, de teljesen élethűek, pont olyanok, mint az igazi. Cikkünk megírásának perceiben is gőzerővel készülnek a mohás koszorúk, az élő növényes sírpárnák, sőt, a vágott krizantémok is megérkeztek.

Mesi Virágoskertjét itt találod:

  • óriási, ingyenes parkolóhellyel a kertészet előtt, 
  • 08:00-18:00 nyitva tartással, hétfőtől vasárnapig, 
  • A Makkosházi körút 11. alatt! 

A legjobb pedig: október 31-én és november 1-jén is végig nyitva lesznek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb