Szegedi Arcok

Szegedi arcok: Juhász Máté ügyvéd, közgazdász, szolidáris szegedi polgár, a 10 éves Docpiano Band megálmodója

dr. Juhász Máté konzervatóriumi végzettséggel is rendelkező ügyvéd, de a szegediek leginkább úgy ismerik, mint a Docpiano Band szolidárisan érzékeny alapítóját. A Rotary Club jószolgálati nagykövete, számos jótékonysági kezdeményezés segítője, sőt az idén 10. születésnapját ünneplő, jubiláló Docpiano Band-el külföldön is koncerteztek már. Mátét az idei évről és a tervekről kérdeztük.

Juhász Mátét már az elején arról kérdeztük, milyen volt az idei jubileumi év a Docpiano Band életében. A szegedi zenész elárulta a Szeged365-nek: a Jubillódiák koncert elképesztően jól sikerült, még csak most kezdik felfogni mekkora szeretet kaptak a közönségtől és a szegediektől. Természetesen ezen a rendezvényen sem hazudtolta meg magát a Juhász Máté és Kovács András duóból álló együttes, mivel az Oltalom Karitatív Egyesületnek 750.000Ft-ot gyűjtöttek össze. A szegediek híresen szolidárisak, ez egyértelműen elmondható a Docpiano Bandre is: számtalan eseményen segítettek már a rászorulókon, gyűjtöttek már a Gemma-nak, de legutóbb éppen a Korábban Érkeztem alapítványnak segítettek.

Mátét kérdeztük a titokról is, hiszen szerénytelenség nélkül állíthatjuk: az elmúlt tíz évben elképesztően sok rendezvényre hívták a szegedi srácokat, sőt külföldre is eljutottak több alkalommal. A válasz egyszerű volt: “Azt a zenét játszuk, amit igazán szeretünk, imádjuk ezt csinálni! Sokan mondják azt, hogy a színpadról lejön mennyire szeretjük a közönséget, és mennyire szeretjük azt, hogy mi azt csinálhatjuk ilyenkor amit igazán szeretünk!”- mondta Máté.

Juhász Máté a beszélgetés során több alkalommal kitért rá: különösen fontos nekik az, hogy az elfogadást hirdessék, amit külföldön is képviselnek. A Rotary keretein belül Angliába is kaptak meghívást, így ott is hatalmas sikerrel adhattak koncertet. ” Bármilyen felkérés érkezik, igyekszünk eleget tenni, nekünk ez Andrással, mint második generációs “roarysták” teljesen természetes.

A végén csak nem bírtam ki, megkérdeztem, hogyan jön össze, hogy van egy Konzi végzettsége, ügyvédként is tud dolgozni és közben azért a zenélés az élete. Máté nevetve mondta: ” Az ügyvédi munkáimban hatalmas segítséget nyújtanak a precíz kollégák. Itt szeretném megjegyezni, hogy nagyon hálás vagyok dr. Magyarossy Józsefnek, aki szinte pótapámként segített és adott hivatást a kezembe. Enélkül nem lenne teljes az életem. De ha már a teljességről beszélünk – tette hozzá Máté- elárulom, hogy régi vágyam, hogy mivel a zsidóságunk nekem fontos, és az elfogadás képviselete is, idén pedig a Hanuka és a Karácsony ünnepeknek vannak közös napjai, gondolkodom egy nagy koncertben”. A Docpiano Band alapítója azért azt is hozzátette, hogy nemrég a COVID, most pedig a recesszió veszélye nem éppen kedvez a tervezésnek, de reménykedik a Mindenhatóban, hogy sikerül ezekben az időkben is sok örömet okozni a zenével. Egy kis titkot is elárult a Szeged365 olvasóinak: ha minden jól sikerül, akkor a Bécsi Nagykövetség segítségével az osztrák fővárosban is koncertezhetnek még az idén, és vihetik Szeged város jó hírét.

A jubileumi szegedi koncertről itt nézheted meg a fotókat:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb