Közélet

Még mindig van olyan lakás Szegeden, ahol nincs fűtés, az okokról kérdeztük a SZETÁV-ot

“Eltelt 30 óra, sőt, már sokkal több is és semmi fűtés, minden jéghideg” – írta Olvasónk a szegedi Pósz Jenő utcai panellakásból, s ugyanerről számolt be Tarjánban, a Csörlő utcában lakó Olvasónk is pénteken. Mint megírtuk, szerdán indult el a távfűtés Szegeden, s noha a bekapcsolást követően van a rendszernek egy körülbelül 30 órás felfűtési időszaka, de mostanra már érezni kellene a lakásokban, hogy melegednek a radiátorok.

A problémával kapcsolatban szombat délelőtt megkerestük a Szegedi Távfűtő Kft-t, ahol az ügyfélszolgálaton elmondták, valószínű a problémát az okozza, hogy az épület két főelzárója közül az egyik el van zárva. Mint megtudtuk, a bejelentést követően akár még a mai napon is kijönnének a szakemberek orvosolni a problémát, csupán biztosítani kell számukra a bejutást az épületbe, hogy hozzáférjenek a főelzárókhoz.

Olvasói fotó a Pósz Jenő utcából.

Korábbi beszélgetésünk során Kóbor Balázs, a Szegedi Távfűtő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy legalább egy nap kell, mire mindenhova odaér a meleg, hiszen a rendszernek, ami 28 700 lakást lát el Szegeden, van egy felfűtési időszaka, melyhez legalább 30 óra szükséges, mire teljesen beindul, először ugyanis a vezetékeket fűtik fel. Kérte, ha bárki problémát tapasztal a fűtéssel kapcsolatban, azt jelezze a Szegedi Távfűtő Kft. elérhetőségein akár email-ben, akár telefonon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb