Közélet

Pénteken megkezdődtek az október 23-ai ünnepségek Szegeden: a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal a Rerrich Béla téren emlékezett az 56-os hősökre

Szegeden már pénteken megkezdődtek az október 23-ai ünnepségek. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából a Szabadság Pillangója szobornál a Rerrich Béla téren emlékezett meg a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal, a szegedi egyetem, honvédség, rendőrség és a helyi pártok képviselői az 56-os hősökre.  

A péntek délután 2 órakor kezdődött eseményen a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese, Zakar Péter mellett Dr. Balogh Elemér professzor, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Európai Jogtörténeti tanszékének vezetője is beszédet mondott.

AZ ÖNKORMÁNYZAT VASÁRNAP DÉLELŐTT TARTJA MEGEMLÉKEZÉSÉT

A megemlékezések vasárnap fognak folytatódni, az önkormányzat délelőtt a Rákóczi téri Nagy Imre emlékműnél tart koszorúzással egybekötött díszünnepséget. Az ünnepség miatt vasárnap parkolási tilalom lesz a Széchenyi téren.

VASÁRNAP 11 ELŐTT FELVONJÁK AZ ORSZÁGZÁSZLÓT

A vasárnapi események délelőtt 10:45-kor kezdődnek, amikor a Szegedi Városházánál felvonják az országzászlót, majd 11-től Nagy Imre szobránál, a Rákóczi téren, koszorúzással egybekötött díszünnepséget tartanak. Itt Kovács Tamás alpolgármester mond majd beszédet. Az ünnepségen részt vesznek majd a Szegedi Nemzeti Színház művészei, a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar és az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskola kórusa.

Fotók: Haág Zalán FB oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb