Közélet

Novák Katalin meghallgatta az egyik pedagógusszervezet javaslatait, a szegedi köztársasági elnök szerint mielőbbi megnyugtató megoldásra van szükség

A tüntető pedagógusoktól és diákoktól volt hangos az elmúlt pár hét országszerte. Bár a kormány bejelentette, hogy felgyorsítja a pedagógus béremelés ütemét, ám még így sem csitultak a tüntetések. Ma viszont, a szegedi Novák Katalin a győri Révai Miklós gimnáziumba látogatott, ahol az iskolát igazgató Horváth Péterrel, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökével egyeztetett. A köztársasági elnök szerint mielőbb megnyugtató megoldásra van szükség a tanárok anyagi biztonsága érdekében.

Novák Katalin fogadalmat tett: a köztársasági elnök a következő években végigjárja Magyarországot, a Kéktúra teljesítése mellett minden megyébe hivatalosan is ellátogat, így Szeged, vagy annak környéke is útba eshet. Egy mosonmagyaróvári meghívásra Novák Katalin szerdán el is indult Győr-Moson-Sopron megyébe, ahol első útja a megyében járva Horváth Péterhez, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökéhez vezetett, aki a győri Révai Miklós gimnázium igazgatója is. A köztársasági elnök beszámolója szerint meghallgatta Horváth Péter véleményét és tapasztalatait.

MEGBECSÜLT, MAGAS SZINTŰ PEDAGÓGUSOK KELLENEK

“Egyetértettünk: mielőbb megnyugtató megoldásra van szükség a tanárok anyagi biztonsága érdekében. Háromgyermekes édesanyaként és elnökként is az a meggyőződésem, hogy motivált, megbecsült, magas szinten teljesítő pedagógusok kellenek gyerekeink biztos jövőjéhez” – fogalmazott bejegyzésében hivatalos oldalán Novák Katalin, aki azóta a Lipóti pékség üzemét is megtekintette Lipóton, ahonnan Mosonmagyaróvárra utazik, hogy közösen emlékezzen a helyiekkel az ’56-os sortűz áldozataira, amelyről lényegében máig nem tudni, hogy pontosan hány halálos áldozatot követelt.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb