GasztroVideo365

Csokit vagy csalunk! – halloweeni ízorgia Szeged szívében, avagy leteszteltük a REÖK Kézműves Cukrászda tök szellemes finomságait

Közeleg október 31-e és ezzel együtt a Halloween szelleme óhatatlanul is megérintett bennünket. Már készülnek a zombis, szellemes és ijesztő boszorkányos jelmezek, a mérnöki pontosságú tervek a tökfaragáshoz és nem utolsó sorban, mivel az ünnep elmaradhatatlan kellékei az alkalomhoz illő édességek, igazi gourmet kóstolóként elmerültünk a REÖK Kézműves Cukrászda autentikus halloweeni desszert különlegességeiben.

A Magyar Ede gyönyörű szecessziós épületében található REÖK Kézműves Cukrászda idén is kitett magáért, s halloweeni édes csodáinak már csak a látványával is elvarázsolt bennünket. Az ízek tengerében pedig Baranyi Loretta, a vendéglátóhely üzletvezetője volt a kalauzunk, akitől megtudhattuk, mivel is kényeztethetjük idén Halloweenkor bendőnket.

SZELLEMKE SÜTI, MELY KÜLÖNLEGES ÍZVILÁGÁT A SÜTŐTÖK ÉS A NARANCS ÖTVÖZETE ADJA

Elsőként, a már élénk narancssárga színével is hívogató desszertet kóstoltuk meg, melyet, mint Loretta elárulta, a Szellemke névre kereszteltek, s valóban a tetején egy csöppet sem félelmetes, barátságos arcú kísértet nézett vissza ránk, várva, hogy a Szellemirtók legendás csapatához hűen, az utolsó morzsáig eltakarítsuk a tányérunkról. Nem is kellett kétszer mondani, hiszen már az első falatnál belevesztünk a sütőtök és a narancs utánozhatatlan ízharmóniájába. A sütőtök lágyan és selymesen olvadt szét a szánkban, magában hordozva a tök karakteres, mégsem hivalkodó aromáját, miközben a narancs fanyarságával megbolondítva a desszertet egy tökéletes, de nem túl édes ízkombinációt kaptunk. A Szellemke könnyedségével és egyedi ízvilágával teljesen levett a lábunkról, s azoknak is egy falat után nagy kedvence lett, akik egyébként nem rajonganak a sütőtökért.

A REÖK-BEN A KÁVÉK IS HALLOWEENI KÖNTÖSBE ÖLTÖZNEK

Az őszi hónapok jellegzetes csemegéje számtalan módon variálható, mellyel a REÖK Cukrászda csapata nem csupán a süteményeket dobta fel, nagy kávéimádókként halloweeni kínálatukban azonnal lecsaptunk a Sütőtökös Latte-ra is. A fodrozódó tejszínhabfelhőben megbújó cukor szellem csak a megkoronázása ennek a különleges italnak, melyet megkóstolva igazat kellett, hogy adjunk Lorettának, a kávé és a sütőtök valóban tökéletesen kiegészíti egymást, a két jellegzetes aroma találkozása a kávézás új dimenzióját nyitotta meg előttünk. Ha, viszont ragaszkodnál a már jól megszokott pörkölt ital ízéhez, a REÖK Cukrászda csapata tök nélkül is belecsempész számodra egy kis halloweeni hangulatot, ugyanis a vendéglátóhely kreatív baristái különféle szellem és tökrajzokkal dobják fel a reggeli kávédat. Mi nagyon díjaztuk ezeket az apró figyelmességeket, melyekkel máris vidámabban indult a napunk.

A SÜTIKHEZ HASONLÓAN HELYBEN KÉSZÜLT, ADALÉKANYAGOKTÓL MENTES HALLOWEENI NYALÓKÁK IS CSAK A KÓSTOLÁSRA VÁRNAK

Magunkból kiindulva, nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek kedvencei is lehetnek a REÖK Cukrászda koponyás, vagy éppen szellemekkel díszített halloweeni nyalókái. A roppanós csokis desszert különlegessége, hogy ugyanúgy, mint a sütemények, helyben készülnek. Loretta elárulta, mint minden édességüknél, a nyalókáknál is alap, hogy adalékanyagoktól mentesen, kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgoznak, így mi is nagy élvezettel adtuk át magunkat az édes bűnbeesésnek.

A REÖK NOVEMBER ELSEJÉN IS VÁR HALLOWEENI KÜLÖNLEGESSÉGEIVEL

Végül, már csak egy kérdésünk maradt: meddig csemegézhetünk a REÖK Cukrászda halloweeni különlegességeiből. Mint Lorettától megtudtuk, egészen november elsejéig bárki megkóstolhatja ezeket az édes finomságokat a REÖK Kézműves Cukrászdában, ugyanis az ünnepnapon is nyitva lesznek, valamint október 31-ig a REÖK testvér cukrászdájában, az Árkádban található Delimo Cukrászdában is elérhetőek lesznek, ahol jövőhét hétfőn a személyzet is halloweeni köntösbe öltözve várja a vendégeket.  

Ha egyedülálló gasztroélményt szeretnél Halloween alkalmából keresd a REÖK Kézműves Cukrászdát, akár november elsején is:

Szeged, Magyar Ede tér 2 szám alatt,

vagy térj be az Árkádban a Delimo Cukrászdába október 31-ig:

ami a Szeged, Londoni krt. 3 szám alatt található.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb