Mindenmás

Kopogtat a téli időszámítás: a hétvégén óraátállítás, emiatt változik néhány tram-train járat közlekedése

Vasárnap kezdődik a téli időszámítás Szegeden is, az órákat hivatalosan hajnali háromról két órára kell átállítani. Az óraigazítás ugyanakkor kihat a tram-train menetrendjére is – közölte a MÁV.

A MÁV-Volán-csoport azt írja, hogy a belföldi forgalomban az óraátállítás éjszakáján egyes vonatok a nyári időszámítás szerint, néhány vonat pedig már a téli időszámítás szerint közlekedik, ennek megfelelően indulásnál megvárják az óraigazítást. Az érintett vonalak között említették a Szeged-Hódmezővásárhely szakaszt. A hivatalos közlemény szerint így fog kinézni pontosan az éjszakai menetrend:
    

  • Szeged vasútállomásról 1:16-kor induló vasútvillamos a teljes útvonalon nyári időszámítás szerint közlekedik, Hódmezővásárhelyre 2:09-kor érkezik.
  • Szeged vasútállomásról 2:16-kor induló vasútvillamos a teljes útvonalon a téli időszámítás szerint közlekedik, Hódmezővásárhelyre is a téli számítás szerinti 3:09-kor érkezik meg.
  • Hódmezővásárhely vasútállomásról 1:30-kor induló vasútvillamos a teljes útvonalon nyári időszámítás szerint közlekedik, Szeged vasútállomásra 2:23-kor érkezik.
  • Hódmezővásárhely vasútállomásról 2:30-kor induló vasútvillamos a teljes útvonalon a téli időszámítás szerint közlekedik, Szeged vasútállomásra 3:23-kor érkezik meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb