Mindenmás

Vígan, 40 km/órás tempóval rollerezett egy srác az M5-ös közepén

Ilyen nincs, és mégis van: egy autós videóra vett egy férfit, aki elektromos rollerral közlekedett az M5-ös sztráda bevezetőjén. Mindezt a száguldó autók között tette, mindenféle védőfelszerelést nélkülözve – szúrta ki az Index a Tények nyomán.

Mint írják, a férfi legalább 40 km/órás tempóval ment az autók között. A Tényeknek nyilatkozó vezetéstechnikai szakértő szerint ha a rolleres belehajtott volna egy kátyúba, életveszélybe kerül, akárcsak a körülötte lévő autósok. Csörgő László rámutatott: egy rollerral nagy sebességnél képtelenség manőverezni. „A szabályosan közlekedő sofőrök nem számíthatnak arra, hogy egy ilyen roller van mellettük, a kialakult vészhelyzetben nekik már nagyon nehéz korrigálniuk” – tette hozzá.

A ROLLER NEM HASZNÁLHATÓ AZ AUTÓPÁLYÁN

Borbély Zoltán közlekedési szakjogász felhívta a figyelmet arra, hogy az e-roller nem használható autópályán, egyedül csak a biciklisávban mehetnek. Hozzátette: az ilyen típusú szabálysértés 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Bejelentés esetén komoly büntetésre számíthatna a rolleres, amennyiben a rendőrségnek sikerül beazonosítania.

Hasonló szürreális jelenet volt már a 43-ason, itt egy kerékpáros bácsi csapatta, de legalább nem az út közepén:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb