Kikapcs

A nap leglátványosabb pillanata: elkezdték bedaruzni az óriáskereket a Dóm téren, szombat délután már a teljes pompájában fog ragyogni

Tegnap délután megérkezett az 50 méter magas óriáskerék utolsó darabja is a Szegedi Karácsonyi Hetek egyik színterére, az elemeket pedig ezekben a pillanatokban kezdték el bedaruzni a helyükre. A daruzást a Bujdigép Kft. végzi a Dóm téren, és mint Bujdosó Józseftől, a vállalat ügyvezető tulajdonosától megtudtuk, holnap délután 3-ra végeznek.

Nem semmi gépszörnyeteg futott be pénteken Szegedre, ugyanis az ország egyik legnagyobb darujával, egy Liebherr LTM 1500-assal emelik a helyére a Siófokról érkezett óriáskerék elemeit a Dóm téren. A Szeged Eye első darabjai kedden, az utolsók pedig tegnap délután futottak be.

Az ezekben a pillanatokban is zajló bedaruzást végző Bujdigép Kft. ügyvezető tulajdonosától, azaz Bujdosó Józseftől megtudtuk, hogy a munkálatokkal szombat délután háromra végeznek a Dóm téren, és ugyanazt a darut használják, amit október elején a Szeged Plaza parkolójában. Ez Magyarország egyik leghosszabb és legkülönlegesebb daruja, amiből csupán 2-3 darab van hazánkban.

JANUÁR 8-IG MARAD VELÜNK A SZEGED EYE

A vadonatúj óriáskerékre visszatérve, az már kiderült, hogy:

  • 50 méter magas,
  • 30 zárt fülkével rendelkezik,
  • és 180 férőhelyes.

A Szegedi karácsonyi Hetek alatt végig a városunkban lesz és november második hetétől, egészen január 8-ig élvezhetjük vele a gyönyörű magaslati kilátást Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb