Szegedi Arcok

Szegeden végzett lány lett Európa legjobb ápolója

Pál Blanka, a Szegedi Tudományegyetem Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola végzett ápolója képviselte hazánkat a bordeaux-i WorldSkills Competition 2022 Special Edition világversenyen, ahol a részt vevő európai országok közül első- az összesített listán pedig ötödik helyezést ért el, írta meg az Index.

A szeptember 7. és november 26. között zajló WorldSkills Competition 2022 Special Edition (szakmák világversenye) eseményen 57 ország 1015 versenyzője méretteti meg magát 62 versenyszámban. A sorozatban Magyarország 23 versenyszámban 27 fiatal szakember részvételével képviselteti magát.

NÉGY NAP, NÉGY BERENDEZETT HELYSZÍN, 16 SZAKMAI FELADAT

A földeáki Pál Blankának négy napon keresztül, négy berendezett helyszínen kellett 16 szakmai feladatot teljesítenie ahhoz, hogy ápolói tudását bizonyítsa. Ráadásul mindezt úgy, hogy a betegszerepet imitáló színészekkel folyamatosan angolul kellett kommunikálni.

PÁL BLANKA 2020-BAN SZERZETT SZEGEDEN ÁPOLÓ VÉGZETTSÉGET

Pál Blanka a Szegedi Tudományegyetem Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskolájában szerzett gyakorló ápoló végzettséget, 2020 júniusában. Jelenleg általános ápoló képzésre jár, ahol várhatóan 2023 februárjában végez. A franciaországi versenyre előválogatón került ki, majd az Országos Kórházi Főigazgatóság szervezésében vehetett részt egy intenzív felkészítésen, tudta meg a HVG.

Forrás: index.hu/hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: หวย LSM99
'Fel a tetejéhez' gomb