Mindenmás

Gázolt a Nyugatiból induló vonat, de az illető csodával határos módon túlélte a balesetet

Gázolásról adott hírt a MÁV vasárnap kora reggel, azonban úgy tűnik, happy end lehet a dolog vége. 5:10-kor indult a Nyugati Pályaudvarról Esztergomba az S72-es vonat, amely a Rákosrendező állomáson ment át egy ember felett, aki pont úgy feküdhetett a két sín között, hogy túlélje a találkozást.

Az eset körülményei még nem tisztázottak, a MÁV gázolásról írt (amit túlélni egy vonat esetében kb. lehetetlen), egyben arról, hogy a járat “áthaladt egy sínek között fekvő ember felett”. Magyarán lehet, hogy nem az S72-es “lökte” az illetőt maga elé, hanem az alapból a sínek között volt már, amikor a vonat odaért.

Egy valami biztos: a vasúttársaság és a rendőrség is megerősítette az értesülést, amely szerint a szóban forgó személy túlélte a találkozást.

A magyarországi vasutaknál alkalmazott Vignoles-szelvényű sínrendszerek magassága 148 és 172 milliméter között változik, ehhez jön még hozzá a vonat alvázmagassága, a kettő együtt 30-40 centi is lehet. Ha valakinek óriási szerencséje van (és egyik testrésze sem lóg a sínre), előfordulhat, hogy túléli azt, hogy átmegy felette a vonat. Gyanítjuk, valami hasonló történhetett, az viszont, hogy az illető hogy került a két sín közé, még nem tudható.

A Budapest-Esztergom vonalon 5-10 perccel nőhet a reggeli vonatok menetideje – írta tájékoztatásában a MÁV. Ha már témánál vagyunk, érkezett egy szegedi vonatkozású vasúti információ is: mint a társaság írta, a Szegedről 6:28-kor Békéscsabára induló személyvonat (7700) helyett pótlóbusz közlekedik, ennek oka még nem derült ki.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb