Mindenmás

Napi pakk: kezdődik a téli időszámítás, ma órát állítunk, köd és 17 fok vár ránk Szegeden

Ma kezdetét veszi a téli időszámítás, eljött az óraátállítás ideje, vagyis hajnali háromról két órára kell tekernünk a vekkereinket. Jól is eshet a plusz idő a meleg takaró alatt, hiszen ma ködös, felhős, 17 fokos idő vár ránk Szegeden. Eső viszont nem várható, így kellenes vasárnapi kikapcsolódást kínálhat a Szent István téri halloweeni dzsembori, ahol még a víztoronyból is gyönyörködhetsz Szeged panorámájában. Igyál egy jó erős feketét és kezdd a reggelt a Szeged365 híreivel, meghoztuk a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Alfonz, Kolos, Fanni és Stefánia nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a téli időszámítás kezdete. Az órákat hajnali háromról két órára kell átállítani.
  • 104 éve Budapesten a felfegyverzett munkások és a katonák tüntetésével kezdetét vette az “őszirózsás” forradalom.
  • 100 éve hunyt el Gárdonyi Géza író, újságíró (Egri csillagok).
  • 62 éve született Diego Maradona argentin focista, edző.
Fotó: sportsnet.ca

FELHŐS, KÖDÖS, DE CSAPADÉKMENTES NAPUNK LESZ MA SZEGEDEN

Vasárnap is párás, ködös reggelre ébredhetünk Szegeden, helyenként ködszitálás ismét kialakulhat. Számottevő csapadék ugyanakkor továbbra sem várható térségünkben az Időkép előrejelzése szerint. Délután 12-21 fokra van kilátás Szegeden.

MA ÓRÁT ÁLLÍTUNK, EMIATT VÁLTOZIK NÉHÁNY TRAM-TRAIN JÁRAT KÖZLEKEDÉSE

Vasárnap kezdődik a téli időszámítás Szegeden is, az órákat hivatalosan hajnali háromról két órára kell átállítani. Az óraigazítás ugyanakkor kihat a tram-train menetrendjére is – közölte a MÁV. Mint írják, a belföldi forgalomban az óraátállítás éjszakáján egyes vonatok a nyári időszámítás szerint, néhány vonat pedig már a téli időszámítás szerint közlekedik, ennek megfelelően indulásnál megvárják az óraigazítást. Az érintett vonalak között említették a Szeged-Hódmezővásárhely szakaszt. 

FOLYTATÓDIK A TÖKÖS HÉTVÉGE A SZENT ISTVÁN TÉREN, AZ ÖREG HÖLGY KAPUI IS NYITVA LESZNEK

Halloween jegyében telik majd a Mindenszentek előtti hétvége a Szent István téren, ahová visszatér a Covid idején nagy sikert aratott kézműves vásár, ahogy évek óta szokás, tökös kiadásban. Kitelepül a Kövér Béla Bábszínház, lesz Grimm-Busz, de az örök kedvenc Öreg Hölgy is kitárja kapuit.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb