Mindenmás

Napi pakk: Helló, november! Naposabb időt, 19 fokot és zárva tartó üzleteket hoz a Mindenszentek Szegedre

A nyirkos, ködös reggel után egész kellemes időt hoz a Mindenszentek, ugyanis délután már végre láthatjuk a napot is Szegeden. Csapadékra nem kell számítani és 19 fok körül alakul a hőmérséklet. November elseje van, szóval ne feledd: ma zárva tartanak az üzletek. Kávé bekészít, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPSOK ÉS ÉVFORDULÓK

Boldog névnapot minden:

  • Marianna,
  • Benigna,
  • Benignusz,
  • Benke,
  • és Igor nevű Szeged365 olvasónak!

Ma van Mindenszentek napja. A keresztény országokban Mindenszentek napja azon üdvözültek ünnepe, akiknek nincs külön emléknapjuk. Az ünnep 741-ben, III. Gergely pápa idején jelent meg először a megemlékezés napjaként, egyetemes ünneppé IV. Gergely pápa tette 844-ben. Magyarországon 2000-től munkaszüneti nap.

Mindezek mellett jutott még egy érdekesség mára: hiszen most tartják a veganizmus világnapját. A veganizmus a vegetarianizmus elveit nemcsak részleteiben, hanem következetesebben, szó szerint megvalósító gyakorlat, életmód. A veganizmust gyakorló embert divatos szóval vegánnak nevezik. Se hús, se tej, se tojás, se méhészeti termékek nem szerepelnek étrendjükben, továbbá kerülik az egyéb állati eredetű anyagokat is, mint a bőr, szőrme, gyapjú, toll, zselatin.

A NYIRKOS REGGEL UTÁN DÉLUTÁN MÁR A NAPOT IS LÁTHATJUK SZEGEDEN

Kedden ismét nyirkos, szürke idővel indul a nap Szegeden, de napközben már nagyobb eséllyel szakadozhat fel a rétegfelhőzet, és rövidebb-hosszabb időszakokra kisüthet a nap is. Csapadékra nem kell számítani, legfeljebb elszórtan szitálás fordulhat elő, számottevő eső nem. Hajnalban 10, majd napközben 19 fok körül alakul a hőmérséklet Szegeden.

SŰRÍTETT MENETREND ÉS INGYENES PARKOLÁS MINDENSZENTEKRE

Az átlagosnál nagyobb forgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz, valamint az SZKT is változtatott menetrendjén: temetőjáratok és sűrített járatok könnyítik az utasok közlekedését. Sőt, még egy jó hír: még ma sem kell a parkolásért fizetni Szegeden.

MÉCSESGYÚJTÁS A BELVÁROSI TEMETŐBEN

Közös mécsesgyújtásra várják ma a szegedieket. Makrai László a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerint idén is csatlakozott Szeged az Országos Mindenszenteki Mécsesgyújtáshoz. Hozzátette, a Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesületének szervezésében ma délután 4 órától, a szegedi Belvárosi temetőben várják az érdeklődőket a mécseskép kialakításához.

MA A LEGTÖBB ÜZLET ZÁRVA TART

Mind a Tesco, mind az Auchan, továbbá a Lidl és az Aldi, illetve a többi élelmiszer-kereskedelmi üzlet honlapján található információk szerint ma, azaz Mindenszentek napján zárva tartanak a boltok az országban, és Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb