Mindenmás

Szeged365 Kisokos: így lesznek nyitva az üzletek a négynapos hosszú hétvégén

Mind a Tesco, mind az Auchan, továbbá a Lidl és az Aldi, illetve a többi élelmiszer-kereskedelmi üzlet honlapján található információk szerint a boltok a megszokott nyitvatartás mellett működnek a hosszú hétvégén. Sőt, október 31-én, halloween estéjén is nyitva lesznek – írja a Világgazdaság. Mint kiderült, egyedül kedden, azaz mindenszentek alatt lesznek zárva a boltok az országban, és Szegeden.

Az üzletek egyenként határozzák meg nyitvatartásukat, ugyanis vannak boltok, amelyek a bevásárlóközpontok üzemidejéhez igazodnak, tehát általában hamarabb zárnak. A bevásárlóközpontok és a plázák jellemzően este nyolc és kilenc között zárnak be, nagyon sok élelmiszerüzlet azonban tízig is nyitva van hétköznap.

ELSEJÉN ZÁRVA LESZNEK A NAGYOBB ÜZLETEK

A Tesco, az Auchan, továbbá a Lidl és az Aldi, illetve a többi élelmiszer-kereskedelmi üzlet honlapján található információkra hivatkozva az várható, hogy:

  • a boltok a megszokott nyitvatartás mellett működnek a hosszú hétvégén, sőt
  • október 31-én, Halloween estéjén is nyitva lesznek,
  • és csak kedden, mindenszentek alatt tartanak zárva.

Az Árkád Szeged ezzel kapcsolatban azt írja Facebook oldalán, hogy november elseje kivételével az egész hosszú hétvégén nyitva tartanak. A Mars téri piac is ugyanígy vélekedik a nyitvatartásról, elseje kivételével az összes napon látogatható lesz majd.

AZ ÜGYELETES GYÓGYSZERTÁR NYITVA LESZ

  • a hosszú hétvégén az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást. Szegeden a Vasas Szent Péter Gyógyszertár látja el az ügyeletet, 00.00-07.00 és 20.00-24.00 óra között. A gyógyszertárak ügyeleti rendjei az OGYÉI oldalán kérhetőek le.
  • A Nemzeti Dohányboltok ünnepi nyitvatartása eltérhet. A pontos nyitvatartásról érdemes az interneten vagy az üzletekben kihelyezett tájékoztatók által tájékozódni a konkrét bolt nyitvatartásáról.

KERESKEDELMI SZEMPONTBÓL JÓL JÖN A NÉGYNAPOS HÉTVÉGE

Világgazdaság szerint kereskedelmi szempontból most kifejezetten jól jön a hosszú hétvége, ugyanis a boltok kapnak három olyan napot, amikor a vásárlók zöme nem dolgozik, így van idejük nézelődni, költekezni. A mostani hétvége valamelyest lendíthet az utóbbi idők gyengélkedő forgalmán is.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb