Mindenmás

Újabb munkálatok indulnak Szeged belvárosában, reggeltől lesz pár változás a közlekedésben

Új hét, új felújítások Szegeden. Szerda reggel elkezdik a Kiss Ernő, majd két hétre rá a Feketesas utcák aszfaltozását, a szakasz a burkolat mellett új járdát is kap majd. A munkálatok több változást is okoznak a közlekedés rendjében, cikkünkben tételesen mutatjuk, melyek ezek, plusz röviden összefoglaljuk, milyen újdonságok várják a szegedi autósokat a hosszú hétvégét követő első reggelen.

Szerdától tehát:

  • egyik irányból sem lehet behajtani a Kiss Ernő utca Tisza Lajos körút és Feketesas utca közötti szakaszára,
  • értelemszerűen parkolni is tilos,
  • a gyalogosok pedig csakis a MÁV-székház felőli járdán sétálhatnak majd.

Bár a Feketesas utcára a tervek szerint csak két hét múlva, november 16-tól fordulnak majd rá, reggeltől egy 50 méteres szakaszon ott is tilos megállni.

Apropó, parkolás. A cikkünkben lévő fotók 2022. november 1-jén (ma) délután 5 körül készültek, ekkor még bőven voltak olyan autók, amelyek az érintett szakaszon parkoltak. Az önkormányzattól úgy tudjuk, ezeket holnap reggel elszállíttatják, ezért kérünk:

ha a Kiss Ernő és Feketesas utcák érintett szakaszain áll a négykerekűd, vidd el még ma!

VAN MÁS ÚJDONSÁG IS: ÚJRA BE LEHET HAJTANI A KÁLVÁRIA TÉRRŐL A VERESÁCS UTCÁBA

A nyáron kezdődtek meg az ivóvízvezeték-rekonstrukciós munkálatok a móravárosi Veresács utca Kolozsvári tér és Kálvária közötti szakaszán. Újdonság, hogy mától újra be lehet hajtani a Kálvária téri körforgalom irányából,

  • azonban a 20 kilométer per órás sebességlimit azonban maradt,
  • akárcsak a kordonok,
  • és itt-ott az úttest szélén lévő homokkupacok is, ezekre nem árt figyelni.

MÚLT HÉTFŐN INDULT EL A BUDAPESTI KÖRÚT FELÚJÍTÁSÁNAK HARMADIK ÜTEME

Ha már témánál vagyunk, úgy illik, ha Szeged365 Kisokosunkba a Budapesti körút felújításának bő egy hete indult harmadik, 71 millió forintos ütemét is beleírjuk, amely a József Attila sugárút és az Űrhajós utca közötti szakaszt érinti, lezárásokkal-terelésekkel megspékelve.

Az alábbi változások november végéig fognak bennünket boldogítani:

  • A Budapesti körút – Makkosházi körút irányban csak egyenesen haladhat majd a forgalom, egy-egy sávon.
  • A Budapesti körútról a belváros felé átmenetileg nem lehet balra kanyarodni, kerülni a Szamos utca – Retek utca felé lehet.
  • A Budapesti körútról az Algyői út felé jobbra sem lehet kanyarodni, helyette a terelő útvonal a Sólyom utca–Csorba utca–József Attila sugárút felé vezet.
  • A belvárosból kifelé menet a József Attila sugárútról sem lehet jobbra lekanyarodni a Budapesti körútra, kerülni a Retek utca irányában lehet.
  • A buszmegállóhelyeket átmenetileg áthelyezik a Budapesti körútról a csomópont túloldalára, a Makkosházi körútra.
  • Az Űrhajós utcába a munkálatok idején a Budapesti körút irányából tilos lesz behajtani, az Űrhajós utcát a Csorba utcán keresztül lehet megközelíteni és az eddigi egyirányú szakasza ideiglenesen kétirányú lesz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb