Mindenmás

Csokipapírba rejtett heroint és görög, római, bizánci, valamint középkori érméket akartak átcsempészni a röszkei határon (videóval)

Újabb kapás volt a röszkei határátkelőhelyen. A NAV a közösségi oldalán számolt be az esetről, amely szerint egy Szófia és London között közlekedő busz jelentkezett belépésre Röszkén. A sofőr és 18 utasa nem jelentett be vám- és adóköteles árut, de amikor tüzetesebben átvizsgálták a csomagokat kiderült, hogy csokoládénak álcázva akarták a heroint átcsempészni a határon, valamint egy kézitáskában görög, római, bizánci és középkori érméket is találtak a NAV munkatársai.

A történet szerint a busz átvizsgálásakor az utastér poggyásztartóján egy fekete zacskót vettek észre a pénzügyőrök, amiben négy csokoládé volt. Az édességen érezhető volt, hogy lényegesen puhábbak, mint kellene. Azokat kibontva, barna ragasztószalaggal körbetekert, összesen 284 gramm gyantaszerű anyagra bukkantak, ami a heroin-tesztre pozitívan reagált. Az egyik utas üléséről, egy fekete kézitáskából pedig 549 muzeális értékű görög, római, bizánci és középkori érme került elő. A NAV tájékoztatása szerint a kábítószergyanús anyagot átadták a rendőrségnek, az érmék ügyében pedig eljárást indítottak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb