Közélet

A rendőrség körözést adott ki Szabó Bálint ellen (frissítve: feladta magát)

Körözést adtak ki Szabó Bálint önkormányzati képviselőre, a rendőrség nyilvánosan elérhető adatbázisából az is kiderül, hogy mindezt pénteken rendelték el, az indoklás szerint a szegedi politikust „közérdekű üzem működésének megzavarása” miatt keresik.

Mint a rendőrségi adatokból kiderül,

  • a körözést a Kecskeméti Járásbíróság rendelte el,
  • 2022. november 4-én, tehát tegnap,
  • az ok pedig „közérdekű üzem működésének megzavarása” volt.

TAVALY ÁPRILISBAN EMELTEK ELŐSZÖR VÁDAT, A VILLAMOS-GATE MIATT

Mint a 24.hu írta, Szabó Bálint ellen tavaly áprilisban emeltek először vádat, mert még 2020 márciusban megbénította a villamosközlekedést Szegeden. A lap visszaemlékezése szerint Szabó nem sokkal a kifogásolt cselekménye előtt felhívást intézett a követőihez a Facebookon, hogy állítsák meg a tömegközlekedést a városban, mivel úgy ítélte meg, hogy a koronavírus tömegközlekedési eszközökön terjed a legjobban. A felhívásának megfelelően március 18-án délután megállt kocsival egy frekventált kereszteződésben a síneken akadályozva a villamos közlekedését.

A politikus ezt követően maszkban, és bőrkesztyűben kiszállt az autóból, és azt mondta a helyszínre érkező rendőröknek, hogy azért áll ott az autóval, mert az nem indul.

SZALMABÁLA, GARÁZS, MAROS TÖLTÉS

A 444 emlékeztetett, Szabó ellen egy másik ügyben október elején emeltek vádat. Valótlanul azt állította, hogy két ismeretlen férfi utasítására Újszegedről a tápéi gázmezőkig kellett gyalogolnia, majd a fejére maszkot húztak, és egy garázsban ébredt. Állítása szerint onnan az ismeretlenek utasítására tovább kellett gyalogolnia a Maros töltésen, majd az autópálya közelében kezeit megkötözték, és mellette két szalmabálát meggyújtottak, mielőtt magára hagyták.

A rendőrség honlapján most megjelent elfogatóparancsot követően, éjfél környékén a politikus cége, a Likvid Kontroll azt posztolta a Facebookra, hogy “Dr. Szabó Bálintot elvitték a rendőrök Gödöllőre”.

FRISSÍTVE: ÉLŐ ADÁSBAN KÖZVETÍTETTE, AHOGY MEGPRÓBÁLTA FELADNI MAGÁT

Péntek este a Facebook-on élőzött a szegedi önkormányzati képviselő, aki a videóban arról beszélt, hogy a barátaitól értesült körözésről, pedig hetek óta nyomkövetőt visel a lábán más eljárások miatt, a telefonszámát is ismerik.

Szabó Bálint élőben közvetítette, hogyan próbálja feladni magát: több rendőrséget is felhívott, így a Csongrád-Csanádi, a Pest megyei, illetve a kecskeméti kapitányságok diszpécsereivel is beszélt, míg végül Gödöllőre szállították.

A HVG szerint azért járt körbe a hívás a rendőrségen, mert Szabó állandó lakhelye Szegeden van, a körözést a Kecskeméti Járásbíróság rendelte el, de a politikus Kistarcsán tartózkodott egy baráti látogatáson. Az élő közvetítés egyórás időtartama alatt nem értek tartózkodási helyére a rendőrök, így azt, hogy végül elvitték, a fent beágyazott Likvid Kontroll posztban tudatta a szegedi képviselő péntek késő este.

A péntek esti élő bejelentkezésében már arról is beszámolt a képviselő, hogy hivatalos személy elleni erőszak és közlekedési bűncselekmény miatt is eljárás indult ellene, ebben az ügyben pénteken kapott idézést. A november 11-ére a Budapesti Központi Kerületi Bíróságra szóló idézésből az is kiderült Szabó ismertetése szerint, hogy az eljáró ügyészség a képviselő 30 napos megfigyelését indítványozta az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb